Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas jaunā daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien Bratislavā Eiropas čempionātā pirmajā sacensību dienā īsajā programmā ieņēma piekto vietu. Savukārt talantīgais Deniss Vasiļjevs īsajā programmā ierindojās 14.vietā.
Īsajā programmā Latvijas daiļslidotāja programmu izpildīja Džakomo Pučīni operas "Tosca" mūzikas pavadījumā. Tiesneši viņas sniegumu novērtēja ar 58,99 ballēm, kas ir viņas personiskais un arī Latvijas rekords īsajā programmā. Līdz šim viņas labākais rādītājs bija 55,22 balles.

Kučvaļska līdz ar to arī nodrošināja sev dalību izvēles programmā, ko sportistes izpildīs piektdien.

Eiropas čempionātā līderes pēc īsās programmas ir Krievijas daiļslidotājas – Jevgeņija Medvedeva (72,55 balles), Jeļena Radionova (70,96 balles) un Anna Pogorilaja (63,81 balle). Ceturtajā vietā pagaidām ar 61,01 balli atrodas itāliete Roberta Rodedžero.

Kušcvaļska pērn debitēja Eiropas čempionātā, negaidīti izcīnot augsto septīto vietu, bet pasaules čempionātā savā debijas reizē sportiste izcīnīja 16. vietu.

Vasiļjevs, kuram šī ir debija pieaugušo konkurencē, īsajā programmā starp vīriem ierindojās 14.vietā, par spīti kritienam iekrājot 68,32 punktus, kas gan ir par desmit punktiem mazāk nekā viņa personiskais rekords.
Uzreiz pēc sava priekšnesuma Latvijas sportists bija astotajā vietā, taču pēc viņa startēja vēl seši sportisti, visiem spējot viņu pastumt mazliet zemāk. Sacensībās startēja 35 daiļslidotāji, bet 24 labākie kvalificējās izvēles slidojumam.

Pārliecinošs līderis ar 102,54 punktiem ir trīskārtējais Eiropas čempions Havjers Fernandess no Spānijas, kurš Bratislavā var tikt pie sava ceturtā šo sacensību titula pēc kārtas. Otrais ir Krievijas sportists Maksims Kovtuns ar 88,09 punktiem, bet trešajā pozīcijā ar 84,30 punktiem ir Mihals Bržezina no Čehijas.

Izvēles programma vīriem notiks ceturtdienas vakarā.

Latviju Eiropas čempionātā dejās uz ledus pārstāvēs arī Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, kuriem īsā programma notiks ceturtdienas pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!