Foto: Shutterstock
Latvijas talantīgā daiļslidotāja Diāna Ņikitina ieņem augsto trešo vietu pēc svētdien veiktās īsās programmas Norvēģijā notiekošajās Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs.

Īsajā programmā Ņikitina par savu priekšnesumu saņēma 58,81 punktu, kas ir viņas personiskais rekords.

Tikmēr līdere ar 60,87 punktiem ir japāniete Juna Širaiva, kurai ar 59,11 punktiem seko Kazahstānas pārstāve Elizabete Tursiņbajeva.

Izvēles programma dāmām tiks aizvadīta otrdien, bet Ņikitina saglabā reālas izredzes iegūt zelta medaļu.

Kopumā sacensībās piedalās 16 daiļslidotājas.

Daiļslidošanas sacensībās Latvija ir pārstāvēta arī puišu konkurencē, kur talantīgais Deniss Vasiļjevs pēc īsās programmas arī ir trešais. Izvēles programma norisināsies pirmdien, kad tiks sadalīti medaļu komplekti.

Jau vēstīts, ka pirms tam svētdien Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods kļuva par Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu čempionu.

Pirmajā braucienā Aparjodam, kurš bija Latvijas delegācijas karognesējs atklāšanas ceremonijā, padevās trešais ātrākais starts, tomēr pārējā trases daļā viņš bija nepārspēts, pirms izšķirošā brauciena krievu Jevgēņiju Petrovu apsteidzot par 0,288 sekundēm, bet vēl divas sekundes desmitdaļas lēnāks bija vācietis Pauls Lukass Haiders.

Savukārt otrajā braucienā Aparjods uzstādīja ceturto ātrāko starta laiku, bet pēc pirmās laika ņemšanas vietas viņš bija trešais. Tomēr jau turpinājumā viņš pārņēma līderpozīciju, nosargājot to līdz finišam un kļūstot par čempionu. Sudraba medaļu izcīnīja Haiders, kurš latvietim zaudēja 0,646 sekundes, bet bronzas godalga kanādietim Reidam Votsam, kurš bija vēl par 0,039 sekundēm lēnāks.

Kā zināms, pagājušajā nedēļās Aparjods izcīnīja sudraba medaļu Vācijas trasē Vinterbergā notikušajā pasaules junioru čempionātā, bet Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā junioriem viņš bija otrais.

Svētdien notikušajās sacensībās šorttrekā 11.vietu 1000 metru distancē izcīnīja Kārlis Krūzbergs, kurš C finālā palika ceturtais starp četriem startējušajiem sportistiem.

Tikmēr kalnu slēpotājs Žaks Gerda izcīnīja 16.vietu kalnu slēpošanas kombinācijā. Supergigantā viņš finišēja 30.vietā, bet slalomā spēja uzrādīt desmito labāko rezultātu, summā pakāpjoties uz 16.vietu

Tāpat svētdien norisinājās sacensības biatlonā, kur sprintā Ernests Loktevs pieļāva trīs kļūdas šaušanā un ieņēma 41.vietu. Sacensībās juniorēm Nora Viktorija Osīte nesašāva divus mērķus, kas viņai deva 44.pozīciju.

Latvijas komandas dalībnieku sastāvā iekļauti 16 sportisti. Latvija pārstāvēta septiņos sporta veidos - daiļslidošanā, šorttrekā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un biatlonā.

Lielākā pārstāvniecība būs kamaniņu sportā, kur būs pilna komanda - četri braucēji, skeletonā startēs trīs atlēti, pa diviem pārstāvjiem būs daiļslidošanā, biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, savukārt šorttreka sacensībās piedalīsies viens Latvijas jaunais sportists.

Latvijas komandā iekļauti: Ernests Loktevs, Nora Viktorija Osīte (biatlons), Patrīcija Eiduka, Raimo Vīgants (distanču slēpošana), Žaks Gedra, Žanete Gedra (kalnu slēpošana), Diāna Ņikitina, Deniss Vasiļjevs (daiļslidošana), Kārlis Krūzbergs (šorttreks), Anda Upīte, Kristers Aparjods, Aksels Tupe, Kaspars Šļohota (kamaniņu sports), Krists Netlaus, Paula Kristiāna Lāce, Dārta Estere Zunte (skeletons).

Kā zināms, pirms četriem gadiem pirmajās Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Latvijas komandas sastāvā arī bija iekļauti 16 sportisti. Zelta godalgu ieguva hokejists Augusts Valdis Vasiļonoks, kurš piedalījās individuālo prasmju pārbaudījumā, sudraba medaļu izcīnīja kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis, bet bronza tika vēl vienai kamaniņu braucējai Ullai Zirnei. Startēja arī bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, kurš kopā ar Elvi Kamšu ierindojās ceturtajā vietā.

Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpiāde risināsies līdz 21.februārim. Kopumā sacensībās piedalīsies vairāk nekā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm, vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Olimpisko spēļu sacensību programmā ir iekļauti 15 ziemas sporta veidi un tiks sadalīti 70 medaļu komplekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!