Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

16 gadus vecā Latvijas daiļslidotāja Sofja Stepčenko ceturtdien, 26. janvārī, Somijā ieņēma 14. vietu Eiropas čempionātā īsajā programmā, kvalificējoties izvēles programmai.

Jaunā sportiste par savu sniegumu saņēma 55,32 punktus (31,33 punkti par tehniskajiem elementiem; 23,99 punkti - par programmas komponentēm). Kā liecina Latvijas jaunās sportistes profils Starptautiskās slidošanas savienības (ISU) mājaslapā, Stepčenko krietni uzlabojusi savu personīgo rekordu, kas bija 46,16 punkti. Pagājušajā gadā viņas labākais rezultāts bija 43,24 punkti īsajā programmā.

Pēc īsās programmas vadībā ar 69,81 punktu ir Gruzijas pārstāve Anastasija Gubanova, kurai seko beļģiete Luna Hendriksa (67,85 punkti), bet trešā ar 63,83 punktiem ir šveiciete Kimija Repona.

Īsajā programmā sievietēm startēja 29 sportistes, labākās 24 kvalificējās izvēles programmai. Sacensības izvēles programmā notiks sestdien.

Atgādinām, ka vīriešu sacensībās pēc īsās programmas trešais ir Deniss Vasiļjevs.

Eiropas čempionātā Somijas pilsētās Espo Latviju vēl pārstāv duets Aurēlija Ipolito un Lūks Rasels, kuri sacentīsies dejās uz ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!