Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas jaunā daiļslidotāja Alīna Fjodorova piektdien izcīnīja 13.vietu Rīgā notiekošajās junioru "Grand Prix" sērijas sacensībās.

Pēc īsās programmas Fjodorova atradās desmitajā pozīcijā, tomēr izvēles programmā Latvijas daiļslidotāja uzrādīja 14.rezultātu, kas viņai summā lika atkrist uz 13.vietu.

Summā Fjodrova tika pie 110,79 punktiem, kamēr uzvaru ar 153,40 punktiem izcīnīja krieviete Polīna Šelepena, kura pēc īsās programmas atradās tikai piektajā pozīcijā.

Cita Latvijas pārstāve Ieva Gaile, kura pēc īsās programmas ieņēma 17.vietu, izvēles programmā sasniedza 15.rezultātu, kas summā 99,23 punktiem ļāva izcīnīt 16.pozīciju. Savukārt Karīna Rutlauka pēc 25.vietas īsajā programmā, izvēles distancē sasniedza 19.rezultātu, kas ar 86,52 punktiem uz šo vietu ļāva pakāpties arī summā.

Meiteņu konkurencē startēja 32 dalībnieces.

Tikmēr sacensībās dejās uz ledus augsto septīto vietu pēc īsās dejas ieņem Latvijas sportisti Ksenija Pečerkina/Aleksandrs Jakušins, kuri tikuši pie 42,11 punktiem.

Līderpozīcijā ar 52,62 punktiem atrodas ukraiņi Marija Nosulija un Jevgens Holonjuks, bet vēl viens Latvijas pāris Olga Jakušina/Aleksandrs Grišins ar 33,89 punktiem ieņem 14.vietu 18 duetu konkurencē.

Deju sacensības sestdien noslēgsies ar brīvo deju.

Tikmēr pāru sacensībās piektdien par uzvarētājiem kļuva ķīnieši Sui Veņdzjina un Haņs Cuns. Kopā piedalījās 12 pāri, bet Latvija šajā disciplīnā nebija pārstāvēta.

Sestdien tiek aizvadītas arī puišu sacensību brīvā programma. Kā ziņots, Latvijas sportists Maksims Kirilovs pēc īsās programmas ar 22,44 punktiem atrodas pārliecinošā pēdējā, 22.vietā.

Līderis ar 59,26 punktiem pašlaik ir ķīnietis Džans He.

Kā ziņots, Latvijā šādas nozīmes junioru sacensības notiek pirmo reizi. Tajās piedalās daudzsološākie jaunās paaudzes sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Savukārt dejās un pāru sacensībās var startēt sportisti līdz 21 gada vecumam.

Tiesnešu korpusā darbojas 45 augstākās kategorijas arbitri.

Sacensības līdz sestdienai risinās "Volvo" ledus hallē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!