Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska sezonas pirmajā startā, esot tālu no sava labākā snieguma, ieņēma 16.vietu Minskā notikušajās Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Izaicinājuma sērijas sacensībās.

Kučvaļska, kura pavasarī Latvijai nopelnīja olimpisko ceļazīmi, sacensību summā tika vien pie 107,20 punktiem, kas ir mazāk, nekā pērn viņa Eiropas čempionātā ieguva tikai par izvēles slidojumu.

Jau vēstīts, ka piektdien Latvijas sportiste īsajā programmā nopelnīja vien 38,46 punktus, kas viņai tobrīd deva 16.vietu starp 20 dalībniecēm.

Savukārt sestdien izvēlas programmā Kučvaļska, piedzīvojot arī vienu kritienu, tika pie 68,74 punktiem, kas bija 15.labākais rezultāts, taču summā viņa palika 16.pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā Kučvaļska īsajā programmā pārsvarā gadījumu nopelnīja virs 50 punktiem un pat neveiksmīgajā Eiropas čempionātā, kad divas reizes krita, sportiste saņēma 49,05 punktus. Arī izvēles programmā viņas rezultāti bija krietni augstāki nekā sestdien sasniegtais.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Elizabete Tursinbajeva no Kazahstānas, kura bija labākā izvēles slidojumā, summā nopelnot 187,57 punktus.

Otrā ar 174,49 punktiem palika Serafima Sahanoviča no Krievijas, bet trešo vietu ar 169,22 punktiem ieguva dienvidkorejiete Sojuna Ana, kura bija līdere pēc īsās programmas.

Izcīnot 22.vietu pasaules čempionātā, Kučvaļska šogad Latvijai nodrošināja ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, tomēr pēdējā laikā tiek prognozēts, ka sportistes veselības problēmu dēļ pie tās varētu tikt Diāna Ņikitina, kura aizvada pirmo sezonu pieaugušo vidū.

Ņikitina vēlāk sestdien sāks starptautiskas sacensības Horvātijā.

Kučvaļska pērn Eiropas čempionātā Bratislavā sensacionāli izcīnīja ceturto vietu, bet šī gada sākumā Vecā kontinenta meistarsacīkstēs startēja neveiksmīgi, paliekot 19.vietā.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada, tomēr februāra sacensībās Latvijai būs viena vieta arī vīru vidū, ko aizņems Deniss Vasiļjevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!