Foto: EPA/LETA
Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien izcīnīja augsto, septīto, vietu Rīgā notiekošajā junioru "Grand Prix" posmā.

Pēc īsās programmas Vasiļjevs atradās vien 14.vietā, bet brīvajā programmā viņš uzrādīja piekto labāko rezultātu un kopvērtējumā veica ievērojamu kāpumu. Latvijas sportists tika pie 161,94 punktiem.

Savukārt 24.vietā 26 sacensības noslēgušo sportistu konkurencē palika cits Latvijas pārstāvis Gļebs Basins, kurš savāca 107,20. Īsajā programmā viņš sasniedza 23.vietu, bet brīvajā programmā uzrādīja 25.rezultātu.

Uzvaru sacensībās ar 189,79 punktiem izcīnīja ķīnietis Dzjiņs Bojans. No Eiropas sportistiem labāks par Vasiļjevu bija vienīgi otro vietu izcīnījušais krievs Adians Pitkejevs.

Junioru "Grand Prix" Rīgas posms sestdien "Volvo" ledus hallē noslēdzās ar brīvo programmu dejās uz ledus. Pēc īsās programmas Latvijas pārstāvji Olga Jakušina un Aleksandrs Grišins ieņēma desmito vietu starp 12 pāriem un to saglabāja arī pēc brīvās programmas, kurā arī sasniedza tieši desmito rezultātu.

Šajā ieskaitē uzvarēja kanādieši Makenzija Benta un Garets Makkīns.

Kā ziņots, pirms tam dāmu sacensībās Kristīne Gaile ieņēma 17.vietu, viņas dvīņumāsai Ievai Gailei bija 19.vieta, bet Latvijas galvenā favorīte Alīna Fjodorova bija spiesta samierināties ar 27.vietu.

Savukārt pāru konkurencē Latvijas pārstāvji Jekaterina Pribilova un Jegors Nikita Admiralovs palika devītajā vietā starp desmit duetiem.

Par medaļām bagātāko komandu ar vienu zeltu, trim sudrabiem un divām bronzām sacensībās kļuva Krievija.

Sacensības Rīgā ir pirmais no septiņiem "Grand Prix" posmiem, kas noslēgsies oktobra sākumā ar sacensībām Tallinā. Savukārt pēc tam labākos sportistus sagaidīs starts finālposmā, kas decembra sākumā notiks Japānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!