Foto: Publicitātes foto

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes trešajā sacensību dienā daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs izcīnīja otro vietu, kas ir augstākais sasniegumu Latvijai Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes vēsturē, portālu "Delfi" informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Trešdien startēja arī biatlonisti, snovbordisti, kā arī kalnu un distanču slēpotāji.

Izcilu sniegumu trešdien rādīja jaunais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš izvēles programmā Olimpiādes daiļslidošanas sacensību kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Līdz ar to Latvija izcīnījusi augstāko sasniegumu Latvijai Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes vēsturē. Deniss pēc izvēles programmas atradās līderpozīcijās, taču sliktās ledus kvalitātes dēļ piedzīvoja nelielu kritienu, kas liedza viņam kāpt uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena. 

Izvēles programmu daiļslidošanā trešdien aizvadīja arī Angelīna Kučvaļska, kura pēc īsās programmas ierindojās piektajā vietā. 30 meiteņu konkurencē viņa savu piekto pozīciju kopvērtējumā saglabāja. Uzvarēja Krievijas sportiste, kas aiz sevis atstāja Vācijas un Francijas pārstāves. Sportiste kopā ar savu treneri Jekaterinu Plotonovu pēc starta Olimpiādē devās uzreiz uz lidostu, lai dotos uz Eiropas čempionātu daiļslidošanā junioriem.

Biatlona stadionā tika aizvadītas iedzīšanas sacensības, un no Latvijas sportistiem tām spēja kvalificēties vienīgi Alvis Šķēps. Zēniem bija javeic 10 kilometru distance un mūsu pārstāvim tajā neklājās viegli. Četrās šaušanās tika pieļautas sešas kļūdas un finišu Alvis sasniedza pēc 43:31,04 minūtēm, kas viņu ierindoja 58.vietā, no 60 dalībniekiem.

Snovborda sacensībās bija jāaizvada komandu sacīkstes, un mūsu pārstāvji Anna Paula Vītola un Klāvs Emīls Liepiņš kopvērtējumā dalīja 9.-16.vietu. Tikmēr kalnu slēpošanā meitenes aizvadīja milzu slaloma sacensības. Smagajā trasē vislabāk no Latvijas pārstāvēm klājās Elizabetei Lienei Šternai, kura divu braucienu summā uzrādīja rezultātu 2:13,16 minūtes un tas viņas ierindoja 37.vietā, bet 38.pozīcijā ierindojās Odrija Baldiņa. Milzu slaloma trase ir izveidota visai sarežģīta, par to liecina fakts, ka līdz finišam netika vairāk nekā puse dalībnieču. Arī Evelīna Gasūna un Elīna Sabīne Nežborte nefinišēja pirmajā braucienā.

Distanču slēpošanā trešdien no Latvijas pārstāvjiem piedalījās visi seši sportisti. Vispirms trasē devās zēni, kuriem bija jāpārvar 7,5 kilometrus brīvā stila distance. Labākais no mūsējiem bija Latvijas karognesējs Olimpiādes atklāšanas ceremonijā Ralfs Eiduks, kurš distanci veica 22:16,07 minūtēs un ierindojās 59.vietā. Kā 83. labākais distanci veica Dzintars Daļeckis, bet kā 85. finiša līniju sasniedza Ojārs Vanags. Uzvarēja Vācijas pārstāvis, kas aiz sevis atstāja Krievijas un Norvēģijas jaunos sportistus.

Meitenēm distanču slēpošanā bija jāveic piecu kilometru distance brīvajā stilā un visas trīs Latvijas pārstāves, kas piedalās ziemas Olimpiadē, šajā distancē ieņēma pēdējās trīs vietas kopvērtējuma tabulā: Marija Mičule – 72.vieta, Līna Nagle – 73.pozīcija, bet Karīna Pētersone – 74.vieta.

Ceturtdien uz starta stāsies distanču un kalnu slēpotāji, savukārt vakarā notiks medaļu pasniegšanas ceremonija, kurā savu godam pelnīto sudraba godalgu saņems Deniss Vasiļjevs.

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde tiek balstīta uz Olimpisko spēļu tradīcijām un šo pasākumu laikā, dalībnieki visciešākajā mērā var sajust Olimpisko gaisotni. Gan atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan pašas Olimpiādes sacensības ir visciešākajā mērā saistītas ar Olimpiskās kustības principiem.

12. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē notiek no 25. – 30.janvārim Austrijas pilsētā Vorarlbergā un blakus esošajā valstī Lihtenšteinā. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 24 jaunie sportisti, kas startēs 5 sporta veidos no 8 sacensību programmā paredzētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!