Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas daiļslidošanas leģenda Jevgēņijs Pļuščenko atsāks savu sportista karjeru, aģentūrai TASS atklāja pats daiļslidotājs.

Pļuščenko pieņēmis lēmumu atgriezties lielajā sportā un pārstāvēt Krieviju nākamā gada pasaules un Eiropas čempionātos.

"Tagad varu teikt, ka atgriežos sportā. Pašlaik mierīgi atsāku treniņus un tuvākajā laikā piedalīšos arī sacensībās. Turpināšu savu sportista karjeru. Centīšos sasniegt savai valstij labus rezultātus," stāstīja leģendārais daiļslidotājs.

Kā pauda Pļuščenko, sacensību apritē viņš varētu atgriezties rudenī, kad plāno piedalīties "Grand Prix" daiļslidošanas sacensībās.

"Krievijas "Grand Prix" posmā šajā sezonā nepiedalīšos, bet nākamajā gadā pilnīgi iespējams, ka būšu dalībnieku vidū. Nākamā gada sezonā vēlos iekļūt arī valstsvienības sastāvā startam Eiropas un pasaules čempionātā. Tomēr pats galvenais nākamās sezonas mērķis būs sagatavoties 2018.gada olimpiskajām spēlēm," atklāja krievu daiļslidotājs.

31 gadu vecais Pļuščenko ir viens no populārākajiem Krievijas sportistiem un bija mājinieku ikona visām Soču olimpiskajām spēlēm, tomēr pagājušā gada februārī notikušās Olimpiādes individuālajās sacensībās viņš traumas dēļ nestartēja īsajā programmā, vēlāk paziņojot par karjeras beigām. Pirms tam krievam izdevās triumfēt komandu sacensībās, taču vēlāk viņam radās veselības problēmas.

Tomēr pāris dienas pēc paziņojuma Pļuščenko pauda, ka pārdomājis, un pieļāva gatavošanos nākamajām olimpiskajām spēlēm.

Pļuščenko ir 2006.gada olimpiskais čempions individuālajās sacensībās un pagājušā gada Olimpiādes uzvarētājs komandu sacensībās, kā arī 2002. un 2010.gada olimpiskais vicečempions individuālajā ieskaitē. Pēc vēl vienas godalgas iegūšanas Pļuščenko kļūtu par visu laiku olimpiskajām medaļām bagātāko vīriešu daiļslidotāju.

Aizpērn krievu daiļslidotājam tika veikta mugurkaula operācija, bet savas pirmās sacensības pēc ilgstošas traumas ārstēšanas viņš aizpagājušā gada novembrī aizvadīja Rīgā. Par Eiropas čempionu Pļuščenko kļuvis septiņas reizes, kā arī daiļslidotājs triumfējis trīs pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!