Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Helsinkos pasaules čempionātā īsajā programmā izcīnīja 14. vietu, pietuvojoties olimpiskajai ceļazīmei uz 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Izcilā šveiciešu sportista Stefana Lambjēla audzēknis Vasiļjevs nevainojami izpildīja īso programmu, izpelnoties skaļas skatītāju ovācijas. Tiesneši Latvijas daiļslidotāja sniegumu novērtēja ar 81,73 punktiem, bet viņa pērn pasaules čempionātā līdzšinējais personiskais rekords bija 81,07 punkti.

Līderis pēc īsās programmas ir divkārtējais pasaules čempions Havjērs Fernandess, kurš saņēma 109,05 punktus. Otrajā vietā pagaidām ir japānis Šoma Uno (104,86 punkti), bet trešais – kanādietis Patriks Čans (102,13 punkti).

Pasaules čempionāta medaļas vīrieši sadalīs sestdien, 1. aprīlī, kad veiks izvēles programmu.

Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā tiek sadalītas arī ceļazīmes uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Vīriešu sacensībās pēc ISU izstrādātiem normatīviem tiek sadalītas 24 ceļazīmes, bet, lai iegūtu kādu no tām, varētu pietikt ar vietu starp 20 labākajiem.

Ziņots, ka sieviešu sacensībās izvēles programmai kvalificējās Angelīna Kučvaļska, kura arī ir tuvu ceļazīmes iegūšanai uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Latvijas daiļslidotāji ziemas olimpiskajās spēlēs nav startējuši kopš 1994. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!