Foto: Reuters/Scanpix
Divkārtējais ziemas Olimpisko spēļu čempions, igauņu distanču slēpotājs Andruss Vērpalu trešdien paziņojis par karjeras beigām.

Šādu lēmumu 40 gadus vecais sportists pieņēmis, jo vīrusa saslimšanas dēļ viņš nevarēs piedalīties Norvēģijā notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā.

"Lai arī visa komanda čempionātam ir gatavojusies ar lielu sparu, veselība un gadu skaits dod mājienus, ka šādas lietas jāņem vērā pat ambīcijām bagātākajiem sportistiem," izteicies Vērpalu.

"Par šādu iespēju esmu domājis jau ilgi. Vēlējos no sporta aiziet ar izcilu rezultātu, taču realitātē viss ir noticis citādi. Vislielāko paldies vēlos teikt manai ģimenei un Igaunijas nācijai. Ceru, ka aiziešana no profesionālā sporta sniegs man iespējas attīstīt savu personīgo dzīvi," piebilda Vērpalu.

Savas karjeras laikā Vērpalu triumfēja 2002. un 2006.gada Olimpiskajās spēlēs 15 kilometru klasiskajā slēpojumā, kā arī tika pie sudraba medaļas 2002.gada Olimpiādē 50 kilometru klasiskajā slēpojumā.

Tāpat igauņa kontā ir divas pasaules čempionātu zelta un viena sudraba godalga.

Vērpalu ir Igaunijas medaļām bagātākais olimpietis, kurš izcīnīto medaļu skaita ziņā pirmo vietu dala ar slēpotāju Kristīni Šmigunu-Vehi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!