Foto: Reuters/Scanpix
Divkārtējais Eiropas čempions un Pasaules kausa uzvarētājs šorttrekā Dmitrijs Migunovs ir gatavs nomainīt sporta pavalstniecību un pārstāvēt citu valsti, atsaucoties uz Krievijas slidošanas savienību (KSS), ziņo aģentūra TASS.

2016./2017. gada sezonas sākumā Migunovs, kurš tobrīd bija Krievijas izlases otrais numurs, netika iekļauts valstsvienībā. Sportistam tika paziņots, ka izlases sastāvs jau ir nokomplektēts un papildus līdzekļu federācijas rīcībā nav. KSS vadība norādījusi, ka Migunovam ir tiesības piedalīties atlasē, lai pretendētu uz iekļūšanu Krievijas izlasē.

"Ir zināms, ka Dmitrijs ir vērsies pie Baltkrievijas, Polijas, Francijas – viņš meklē valsti, kuru pārstāvēt. Migunovam ir visas tiesības iegūt citas valsts pilsonību un to pārstāvēt sacensībās," saka KSS prezidents Aleksejs Rravcovs. "Iespējams, viņš uzskata, ka vieglāk ir iekļūt citā izlasē. Tā vietā, lai trenētos un piedalītos atlasē, viņš mēģina atrast kaut kādus citus ceļus. Laikam viņam vieglāk ir iekļūt tādas valsts izlasē, kur ir mazāka konkurence."

25 gadus vecais Migunovs ir divkārtējs Eiropas čempions stafetē un divkārtējs Pasaules kausa uzvarētājs 500 m distancē. Visus šos sasniegumus viņš izcīnīja no 2014. līdz 2016. gadam. Pagājušo sezonu sportists izlaida.

Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) nolikums paredz sportists drīkst pārstāvēt valsti, kuras pilsonis viņš ir vai kurā ir nodzīvojis vismaz gadu. Ja sportists vēlas mainīt pavalstniecību, viņam ir jāsaņem līdzšinējās valsts federācijas atļauja. Jauna sportista reģistrācijai nacionālajai federācijai līdz attiecīgā gada 1. jūlijam ISU ir jāiesniedz īpašs sertifikāts, un tad ISU lemj par sporta pavalstniecības maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!