Šonedēļ Lietuvas slēpošanas hallē Druskininkos ar FIS ENL (Entry league) kategorijas sacensībām tika atklāta starptautisko Baltijas Kausa sacensību kalnu slēpošanā sezona.

Baltijas Kauss, kas kā sacensību cikls vairākos posmos ar pirmo posmu Lietuvas slēpošanas hallē aizsākās 2014. gadā, šo gadu laikā kļuvis par iecienītām un arvien populārākām starptautiskām sacensībām. Šogad dalībnieku skaits ir vairāk kā divkāršojies un dalību pieteikuši 17 valstu pārstāvji, kas ir pat trīs reizes vairāk nekā iepriekšējā gadā. Turklāt sacensībās piedalās arvien spēcīgāki sportisti ar augstvērtīgiem FIS ranga punktu reitingiem.

Pirmajā dienā FIS ENL kategorijas slaloma sacensībās sieviešu konkurencē uz starta stājās 31 dalībniece, kas pārstāvēja 8 valstis. Spēcīgā konkurencē vietu TOP3 pirmajā braucienā izcīnīja un trīs braucienu summā saglabāja Latvijas sportiste Evelīna Gasūna, zaudējot sacensību uzvarētājai Čehijas pārstāvei Martinai Dubovskai (rezultāts 60,00 FIS punkti) nepilnu sekundi (0,94 sekundes) un saņemot par šo rezultātu 69,53 FIS punktus. Otrā vieta un 67,40 FIS punkti Baltkrievijas pieredzējušajai kalnu slēpotājai Marijai Škanovai, kam pirmajā braucienā izdevās pārspēt Čehijas sportisti, tomēr saglabāt pārsvaru neizdevās. Otrs labākais Latvijas sportistu rezultāts Betijai Burkovskai, kam kopvērtējumā 4. vieta, zaudējot uzvarētājai 1,76 sekundes, un 1. vieta junioru jeb U21 konkurencē, un 77,84 FIS punkti par šodienas sniegumu.

Vīriešiem starta sarakstā šodien 48 sportisti no 15 valstīm. Arī puišiem jau ar pirmo braucienu cīņa par TOP3 bija cīņa ne tikai par desmitdaļām, bet simtdaļām. Pirmajā braucienā izcīnīto labāko rezultātu neizdevās nosargāt Elvim Opmanim, kam triju braucienu summā nācās samierināties ar 3. vietu, no uzvarētāja Žaka Gedras atpaliekot 0,31 sekundi un iegūstot 67,93 FIS pukntus. Pēc mazāk veiksmīga pirmā brauciena ar lielisku otro un trešo braucienu uzvaru Baltijas Kausa 1. posmā svinēja Žaks Gedra, kurš par šo rezultātu saņēma 64,69 FIS punktus. Otrajā vietā mums jau pazīstamais austriešu sportists Simons Breitfuss Kammerlanders, kurš pārstāv Bolīviju, zaudējot Žakam 0,22 sekundes. Sestajā vietā vēl viens Latvijas pārstāvis Dāvis Zvejnieks, zaudējot Žakam 2,58 sekundes un saņemot par šo rezultātu 91,63 FIS punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!