Foto: AP/Scanpix/LETA
2019. gada Eiropas čempionāts daiļslidošanā, kas šonedēļ notiek Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, iesākās ar sieviešu sacensībām īsajā programmā, un pirmo mazo zelta medaļu izcīnīja olimpiskā čempione Alina Zagitova no Krievijas.

16 gadus vecā Eteri Tutberidzes audzēkne īso programmu slidoja Endrjū Lioda Vēbera "Operas spoka" mūzikas pavadījumā. Lai arī tehniski sniegums nebija perfekts, kļūdas viņa nepieļāva, saņēma augstāko novērtējumu par māksliniecisko sniegumu un prognozējami ieņēma pirmo vietu. Tiesneši Zagitovas priekšnesumu novērtēja ar 75.00 punktiem.

Otrajā vietā ierindojās vēl viena Krievijas pārstāve, Eiropas čempionāta debitante Sofija Samadurova, kura par savu izteiksmīgo priekšnesumu filmas "Neiespējamā misija" pavadījumā saņēma 72,88 punktus. Dejas tehniskās komponentes Samudorovai bija augstākas, taču atzīmes par māksliniecisko pusi — zemākas nekā Zagitovai.

Mazo bronzas medaļu ieguva pēdējā slidotāja, Šveices sportiste Aleksija Paganīni, kura saņēma 65,64 punktus.

Vienīgā Latvijas pārstāve sieviešu sacensībās Elizabete Jubkāne saņēma 37,75 punktus un ierindojās priekšpēdējā, 35. vietā, nekvalificējoties izvēles programmai, kurā startēs 24 labākās. Jāpiebilst, ka nākamajā sacensību kārtā neiekļuva neviena no Baltijas valstu sportistēm — igauniete Gerli Līnamē ieņēma 27., bet lietuviete Paulīna Ramanauskaite — 32. vietu.

Sacensības trešdien turpināsies ar pāru sacensībām, kas vakara programmā demonstrēs savu īso programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!