Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Somijā Pasaules kausa (PK) sezonas pirmajās sacensībās izcīnīja 53.vietu desmit kilometru distancē brīvajā stilā.

Eiduka sestdien desmit kilometros klasikā ieņēma 60.vietu, uzvarētājai Terēzai Juheugai zaudējot divas minūtes un 44 sekundes. Svētdien iedzīšanas sacensības viņa uzsāka lielajā grupā divas minūtes un 45 sekundes pēc norvēģietes.

Juheuga iedzīšanā nosargāja pirmo vietu, finišēdama pēc 25 minūtēm un 48 sekundēm. Vēl uz goda pjedestāla kāpa viņas tautietes Heidi Venga, kura atpalika vienu minūti un 11 sekundes, un Astrida Unrenholda Jākobsena, kura bija vēl divas sekundes lēnāka.

Eiduka finišēja piecas minūtes un 30 sekundes aiz uzvarētājas, ieņemdama 53.vietu 73 slēpotāju konkurencē. Distancē viņai bija 48.ātrākais laiks, kas deva 117,05 FIS kategorijas punktus.

Tikmēr vīriem 15 kilometru iedzīšanā sestdien izcīnīto uzvaru nosargāja norvēģis Juhaness Klēbo, kurš finišēja pēc 35 minūtēm un 29,7 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs Ēmils Īvešens viņam zaudēja 1,8 sekundes, bet trešo vietu ieņēma soms Īvo Niskanens, kurš bija 11,1 sekundi lēnāks.

Sestdien 15 kilometros 91.vietu ieņēmušais Indulis Bikše svētdien nestartēja.

Sezonas pirmā posma ievadā Bikše un Eiduka uzrādīja pieticīgus rezultātus sprintā.

Iepriekšējā sezonā Lielos kristāla globusus ieguva norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga, kura veselības apsvērumu dēļ izlaiž sezonas sākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!