Foto: Publicitātes foto

Patrīcija Eiduka sestdien Zviedrijas pilsētā Jellivārē izcīnīja 11. vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās distanču slēpošanā desmit kilometru distancē klasiskajā stilā, informē sportistes preses pārstāvis.

Otrajā sacensību dienā Kokneses novada pārstāve 47 dalībnieču konkurencē 10 kilometru distancē ar intervāla startu tikai nepilnas divas minūtes zaudēja piecu medaļu ieguvējai pasaules čempionātu individuālajos startos Frīdai Kārlsonei no Zviedrijas.

Eiduka distanci iesāka vienmērīgi, uzrādot 14.laiku pēc 1,8 kilometru atzīmes (30 sekundes aiz līderes), bet pakāpjoties uz 11.pozīciju (+1:01) pirmā apļa beigās jeb pēc 4,7 kilometru atzīmes.

Noslēdzošajos piecos kilometros Latvijas slēpotāja cīnījās par iekļūšanu desmitniekā ar zviedrieti Līnu Korsgrenu. Lai arī pirmajā kontrolatzīmē izdevās zviedrieti apsteigt par sekundi, tomēr beigās latviete uzrādīja 11. ātrāko laiku (+1:55,8).

Pirmajā trijniekā iekļuva pasaules čempionātu medaļnieces no Zviedrijas, aiz Karlsones otro un trešo vietu ieņemot Ebai Andešsonei un Šarlotei Kallai.

Vīriešiem 15 kilometros 94 dalībnieku vidū 73. rezultātu (+4:14,7) uzrādīja Indulis Bikše, kurš bija par minūti ātrāks nekā juniors Edijs Eiduks.

Vīriešiem uzvarēja Leo Johansons no Zviedrijas, par septiņām sekundēm apsteidzot vairākkārtējo olimpisko čempionu Dario Kolonju no Šveices.

Junioru konkurencē Edijs Eiduks 15 kilometru distancē klasiskajā stilā 38 dalībnieku vidū izcīnīja devīto vietu, uzvarētājam zaudējot nepilnas trīs minūtes.

Juniorēm Samantai Krampei 10 kilometros 32 dalībnieču konkurencē ieņēma 17.vietu (+3:42).

Jau ziņots, ka piektdien Eiduka Jellivārē izcīnīja septīto vietu sacensībās sprintā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!