Foto: LOK/Mikus Kļaviņš

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Somijā izcīnīja 21.vietu Pasaules kausa pirmā posma 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā, kamēr Raimo Vīgants ierindojās 60.pozīcijā.

Sestdien latviete uzrādīja 30.rezultātu desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu un svētdienas iedzīšanu sāka minūti un 26 sekundes aiz uzvarējušās zviedrietes Ebas Andešsones. Trīs konkurentēm izlaižot iedzīšanu, Eiduka svētdien startēja kā 27.

Iedzīšanā uzvaru izcīnīja cita zviedriete Frīda Kārlsone, kura distancē Andešsonei atvinnēja 39 sekundes, finišēdama ar laiku 49 minūtes un 55,3 sekundes. Andešsone finišēja 33,3 sekundes vēlāk un bija otrā, bet trešo vietu izrāva norvēģiete Tīrila Udnesa Venga, kura no uzvarētājas atpalika vienu minūti un 11,6 sekundes.

Eiduka finišēja trīs minūtes un 5,2 sekundes vēlāk par uzvarētāju. Distancē latvietei izdevās pakāpties uz otrā desmita beigām un pēdējā starpfinišā 2,4 kilometrus pirms finiša Eiduka bija 19.pozīcijā.

Latvijas sportiste 20 kilometrus brīvajā stilā mēroja 51 minūtē un 34,5 sekundēs, kas bija 20. labākais rezultāts un deva viņai 42,23 FIS punktus.

Vīriešiem, tāpat kā sestdienas sacensībās, arī svētdien pirmais finišēja norvēģis Juhanness Klēbo, kurš distanci beidza pēc 45 minūtēm un 30,6 sekundēm. Septiņas sekundes desmitdaļas viņam zaudēja tautietis Pols Goldbergs, bet 1,3 sekundes atpalika itālis Federiko Pelegrīno.

Vīgants, kurš desmit kilometros klasikā bija 62.vietā, pakāpās par divām pozīcijā, uzvarētājam zaudējot piecas minūtes un vienu sekundi. 20 kilometrus brīvajā stilā veicot 48 minūtēs un 16,6 sekundēs, latvietis uzrādīja 58.rezultātu un tika pie 105,66 FIS punktiem.

Sezonas otrās Pasaules kausa sacensības iecerētas nākamajā nedēļas nogalē Lillehammerē, bet vēl pēc nedēļas turpat Norvēģijā plānots posms Beitustēlenē. Decembra vidū būs sacensības Davosā, bet gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Eiduka sezonu sāka mēneša vidū Muonio trasē Somijā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja devīto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā. Iepriekšējā nedēļas nogalē latviete Beitustēlenē desmit kilometros brīvajā stilā bija 12.pozīcijā.

Vīgants startēja tikai Muonio, kur labāko rezultātu sasniedza 15 kilometros brīvajā stilā, izcīnot 31.vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!