Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Šveicē izcīnīja 48.vietu prestižā seriāla "Tour de Ski" otro sacensību - sprinta - kvalifikācijā.

Eiduka 1,5 kilometrus brīvajā stilā slēpoja trīs minūtēs un 23,03 sekundēs, kvalifikācijas uzvarētājai Sofijai Keldvelai no ASV zaudējot 12,27 sekundes.

No pirmā trīsdesmitnieka, kas kvalificējās finālsacensībām, viņa atpalika 3,15 sekundes. Latvijas slēpotāja par savu sniegumu saņēma 77,19 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) raudzes punktus.

Sievietēm otrajā dienā uz starta devās 73 slēpotājas.

Tikmēr vīru konkurencē Indulis Bikše kvalifikācijā finišēja pēc trīs minūtēm un 4,65 sekundēm, kas deva 81.vietu 85 startējušo slēpotāju konkurencē. Kvalifikācijā uzvarēja norvēģis Juhaness Klēbo, kuram Bikše zaudēja 20,01 sekundi.

Latvijas slēpotājs ar savu rezultātu tika pie 145,85 FIS punktiem.

Vēlāk svētdien notiks finālsacensības.

Jau ziņots, ka sestdien Eiduka izcīnīja 54.vietu desmit kilometru brīvā stila slēpojumā ar masu startu, bet Bikše 15 kilometru distancē bija 68.pozīcijā.

Arī šogad juniore Eiduka, kura pērn pirmā no Latvijas sievietēm startēja "Tour de Ski", nestartēs līdz beigām, jo šādā jaunā vecumā nav nepieciešams pārmocīt ķermeni ar milzīgām slodzēm. Sportiste piedalīsies pirmajos trijos posmos - desmit kilometros brīvajā stilā ar masu startu, sprintā brīvajā stilā un desmit kilometros brīvajā stilā ar intervāla startu.

Tikmēr jau ceturtā reize ir Bikšem, kurš savā pirmajā tūrē 2017.gada janvārī sasniedza vēsturisko panākumu un pēdējā posmā pret kalnu ieguva 27.vietu, nopelnot Latvijai pirmos punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

"Tour de Ski" noslēgsies pēc nedēļas.

Iepriekšējā sezonā prestižajā seriālā uzvarēja norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!