Foto: Publicitātes foto

Somijas pilsētā Vuokati notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā U-23 grupā desmit kilometru distancē brīvajā stilā ar intervāla startu labi nostartējusi Patrīcija Eiduka no Kokneses novada. Sportiste izcīnīja septīto vietu, kas ir Latvijas labākais rezultāts pasaules čempionātos U-23 grupā, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Tā kā aukstuma dēļ U-23 grupas trešdien paredzēto sprintu pārcēla uz ceturtdienu, U-23 slēpotājiem piektdien sanāca startēt otro dienu pēc kārtas.

Pēc ceturtdienas lieliskā starta un devītās vietas izcīnīšanas, pirmo reizi Latviju ievedot pasaules U-23 čempionāta pusfinālā, Patrīcija Eiduka piektdien savā spēcīgākajā distancē desmit kilometru brīvajā stilā ar intervāla startu mērķēja iegūt vēl augtāku vietu nekā sprintā.

Ļoti augstā reitinga dēļ slēpotāja no Vecbebriem startēja priekšpēdējā. Galvenās konkurentes Latvijas olimpietei bija Pasaules kausa posmā decembrī trijniekā tikusī latviešu izcelsmes amerikāniete Heilija Svirbule, novembra beigās Rukā iedzīšanā 18. laiku uzrādījusī norvēģiete Heda Amundsena, kā arī krieviete Hristīna Macokina un komandas biedrene Izabella Marciša no Polijas, kuras arī PK posmos bijušas starp 30 labākajām sportistēm.

Eiduka iesāka ļoti labi, pie 3,3 kilometru kontrolatzīmes uzrādot trešo laiku, tikai 3,5 sekundes aiz līderes Amundsenas. Pēc 6,6 kilometriem Eiduka jau bija otrā, astoņas sekundes piekāpjoties Marcišai, bet sekundi priekšā Amundsenai. Ceturtajā vietā esošā francūziete Dolci no Eidukas atpalika 13 sekundes, kas liecināja, ka vēsturiskā pirmā medaļa Latvijai ir ļoti tuvu.

Noslēdzošajos kilometros sportisti iespaidoja nogurums, un slēpotājas temps krasi kritās, finišā noslīdot uz septīto vietu (+42 sekundes). Lai arī Eidukai nesanāca iekļūt cerētajā sešiniekā, septītā vieta ir labākais Latvijas panākums U23 grupā.

Pagājušā gadā Patrīcija Eiduka juniorēm 15 kilometru brīvajā stilā ar masu startu izcīnīja ceturto vietu, sasniedzot Latvijas labāko sasniegumu pasaules junioru čempionātos.

Uzvaru svinēja Eidukas komandas biedrene Izabella Marciša, kas par 11 sekundēm apsteidza sprintā bronzas medaļu izcīnījušo zviedrieti Luīzi Lindstrēmu, bet trešo vietu tomēr nosargāja Amundsena.

Ziņots, ka ceturtdien Patrīcija Eiduka pārliecinoši kvalificējās ceturtdaļfinālam, kļūstot par pirmo Latvijas slēpotāju, kas pasaules čempionātā U-23 grupā sprintā iekļuvusi trīsdesmitniekā, bet tad apstājās pusfināla kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!