Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Līdzšinējos četros "Tour de Ski" posmos trīsdesmitniekā iekļuvusī un kopvērtējumā 24.vietā esošā Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka nolēmusi turpināt prestižo tūri, un trešdien viņa startēs 10 km iedzīšanā klasiskajā stilā, kurā piedalīsies 50 sportistes, informēja slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Jau iepriekš tika ziņots, ka pēc "Tour de Ski" ceturtā posma, kas norisinājās Dienvidtiroles ciematā Toblahā, Eiduka pieņems lēmumu, vai turpināt dalību tūrē. Kaut arī Latvijas slēpotāja atzina, ka otrdien 10 km distancē brīvajā stilā pēdējos divos kilometros esot jutusi ļoti lielu sagurumu, tomēr dienas otrajā pusē atjaunošanās noritējusi sekmīgi, tāpēc ir pieņemts pozitīvs lēmums, proti, par tūres turpināšanu. Taču tas pagaidām attiecas tikai uz trešdienas startu, jo par braukšanu līdz beigām tiks lemts ceturtdienas vakarā.

"Tour de Ski" kopvērtējumā 24.vietā esošā Latvijas slēpotāja šodien 10km iedzīšanu klasiskajā stilā uzsāks 22.vietā (+1:32), jo šoreiz iedzīšana notiek pēc iepriekšējā dienā 10km brīvajā stilā uzrādītajiem rezultātiem, kā tas bija Toblahā arī iepriekšējā "Tour de Ski" seriālā. Līdz ar to distanču slēpošanas interesi Latvijā vairojusī Eiduka iedzīšanu uzsāks pusotru minūti aiz līderes un vakardienas uzvarētājas Džesikas Diginsas (ASV). Patrīcijai netālu priekšā startēs krieviete Natālija Ņeprajeva (- 6 sekundes), amerikāniete ar latvisku izcelsmi Heilija Svirbula (- 7 sekundes) un slovēniete Anamarija Lampiča (- 9 sekundes), bet pavisam tuvu aiz muguras trasē dosies vairākas konkurentes – komandas biedrene Izabella Marciša (+ 3 sekundes), šveiciete Nadīne Fendriha un amerikāniete Jūlija Kerna (+ 4 sekundes), somiete Johanna Matintalo (+ 6 sekundes).

Iepriekšējo reizi klasikā, kas bija šī gada tūres otrajā posmā (10km ar masu startu), Patrīcija ar 24.vietu sasniedza savu labāko rezultātu šajā slēpošanas stilā un pirmo reizi klasiskajā stilā tika trīsdesmitniekā. Taču jāņem vērā, ka šodienas starts jau būs piektais sešās dienās, un 20 gadus vecā ļoti strādīgā un talantīgā latviešu slēpotāja ko tādu piedzīvo pirmo reizi. Salīdzinoši netāli priekšā startē Ņeprajeva, Svirbula un Lampiča, taču tās visas ir pasaules kausa posma godalgoto vietu ieguvējas distancē (Lampiča ar Svirbulu distancē tikai vienreiz – aut.piez.) un pirms četrām dienām Valmisterā 10km klasikā mūsu slēpotāju bija apsteigušas pamatīgi – intervālā no 45 sekundēm (Svirbula) līdz minūtei un 10 sekundēm (Lampiča).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!