Foto: Publicitātes attēli
Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Šveices pilsētā Davosā Pasaules kausa (PK) sezonas otrajā posmā sprintā klasiskajā stilā pirmo reizi karjerā pārvarēja kvalifikāciju, taču netika tālāk par ceturtdaļfināla slēpojumu.

Uzvaru kvalifikācijā izcīnīja Rozija Brenana no ASV, kura tuvāko sekotāju Sofiju Hamiltoni-Kaldvelu apsteidza par 1,75 sekundēm. Slovēnijas pārstāve Anamarija Lampiča atpalika 2,42 sekundes un izcīnīja trešo vietu.

Eiduka 1,5 kilometru garajā distancē līderei piekāpās par 6,79 sekundēm un ierindojās 14.vietā. Sportiste pirmo reizi karjerā sprinta disciplīnā iekļuva vadošajā trīsdesmitniekā, tādējādi viņa sestdien pēcpusdienā bija tiesīga piedalīties finālsacensībās. Latvijas slēpotāja par savu sniegumu nopelnīja 50,92 FIS punktus.

Latvijas sportiste apstājās ceturtdaļfinālā, kur savā slēpojumā starp sešām sportistēm ierindojās ceturtajā vietā. Viņu no otrās vietas, kas ļautu iekļūt pusfinālā, šķīra 0,35 sekundes.

Uzvaru finālā svinēja kvalifikācijā uzvarējusī Rozija, kura par 0,28 sekundēm apsteidza Lampiču, bet Natālija Ņeprajeva no Krievijas atpalika 0,49 sekundes.

Zīmīgi, ka Krievijas sportiste pusfinālā iekļuva, jo sasniedza labu rezultātu savā slēpojumā, lai arī bija trešajā pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 301 punktu ir Terēze Juheuga no Norvēģijas, viņai ar 278 punktiem seko Krievijas pārstāve Tatjana Sorina, bet trijnieku ar 277 punktiem noslēdz Rozija. Eiduka iekrājusi 20 punktus un atrodama 37.pozīcijā.

Sezonas pirmajās sprinta kvalifikācijas sacensībās Eiduka ierindojās 41.pozīcijā, bet labākais trīsdesmitnieks, kas iekļuva finālā, bija 3,72 sekunžu attālumā.

Nepilnu stundu vēlāk 1,5 kilometrus mēroja arī vīri, tostarp Latvijas pārstāvji Raimo Vīgants un Indulis Bikše. Ātrākais kvalifikācijā bija francūzis Lika Šavanā, kurš par 1,70 sekundēm apsteidza itāli Federiko Pelegrīno, bet Janiks Rībli no Šveices atpalika 3,62 sekundes.

Vīgants līderim zaudēja 8,89 sekundes un ierindojās 52.vietā, kamēr Bikše ar 14,97 sekunžu atpalicību bija 69.pozīcijā. Par savu sniegumu sportisti saņēma attiecīgi 77,05 un 129,75 FIS punktus.

Labāko trīsdesmitnieks, kas iekļuva finālā, Vīgantam bija aptuveni pusotras sekundes attālumā.

Finālā uzvaru izcīnīja Pelegrīno, kurš par 2,13 sekundēm apsteidza pagājušās sezonas kopvērtējuma līderi Aleksandru Boļšunovu no Krievijas. Endrū Jangs no Lielbritānijas atpalika 3,63 sekundes un izcīnīja trešo vietu.

Kopvērtējuma līderis ar 337 punktiem ir Boļšunovs, norvēģis Juhanness Klēbo ir otrais ar 296 punktiem, bet vēl viens norvēģis Emīls Iversens seko ar 219 punktiem. Latvijas sportisti rangā nav atrodami.

Jau ziņots, ka Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas distanču slēpošanas komandas atteikušās piedalīties tuvākajos divos Pasaules kausa posmos, kas decembrī notiks Davosā un Drēzdenē. Tāpat norvēģi neplāno piedalīties prestižajā "Tour de Ski" seriālā, bet zviedri un somi par to vēl lems.

Pērn Pasaules kausa kopvērtējumā dāmām uzvarēja Terēze Juheuga no Norvēģijas, savukārt starp vīriem uzvaru svinēja Aleksandrs Boļšunovs no Krievijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!