Foto: Publicitātes attēli

Patrīcija Eiduka svētdien Zviedrijas pilsētā Jellivārē izcīnīja astoto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās distanču slēpošanā desmit kilometru distancē brīvajā stilā, informē sportistes preses pārstāvis Ivars Bācis.

Eiduka, kura sestdien sacensībās klasiskajā stilā bija 11.vietā, svētdienas mačus iesāka ļoti labi, uzrādot sesto laiku gan pēc trešdaļas, gan pusdistances, bet cieši aiz bija daudzkārtējā pasaules čempione rollerslēpošanā Linna Semskāra no Zviedrijas un šī gada pasaules U-23 čempione Izabella Marciša no Polijas.

Pēdējos divos kilometros garām aizgāja Pasaules kausa posmos atzīstamus rezultātus uzrādījusī Semskāra, bet pēdējos metros par pussekundi arī Marciša. Tādējādi Eiduka FIS sacensības pabeidza ar otro labāko rezultātu šajā nedēļas nogalē – astoto vietu, jo piektdien sprintā bija septītā. Uzvarētājai Frīdai Karlsonei no Zviedrijas viņa zaudēja vienu minūti un 44 sekundes.

Annija Sabule jau no sākuma samērā daudz atpalika no līderēm, bet finišā Karlsonei zaudēja sešas ar pusi minūtes, kas deva priekšpēdējo vietu finišējušo 43 sportistu vidū, apsteidzot igaunieti Teiloru Ojasti.

Vīriešiem 15 kilometru distancē šodien piedalījās trīs Latvijas pārstāvji, jo tāpat kā pirms nedēļas Muonio noslēdzošajā dienā uz stara izgāja biatlonists Roberts Slotiņš un pieaugušo konkurencē pievienojās juniors Edijs Eiduks.

Labāku rezultātu latviešu vidū izdevās uzrādīt Slotiņam, kurš 97 dalībnieku konkurencē uzrādīja 42.rezultātu (+2:12,8). 50 sekundes no Roberta atpalika Bikše, kuram 65.vieta un kurš par minūti apsteidza astoņus gadus jaunāko Eiduku (81.vieta). Uzvarēja 1999.gadā dzimušais Leo Jūhansons, kurš Pasaules kausa posmos ir startējis divreiz, abas reizes ieņemot 55.vietu, bet šogad pasaules U-23 čempionātā bija sešas vietas un septiņas sekundes aiz Raimo Vīganta, kurš ieguva 17.vietu. 25 sekundes 22 gadus vecajam zviedram zaudēja un ceturto vietu ieguva titulētais šveicietis Dario Kolonja.

Juniorēm Samanta Krampe šodien desmit kilometros brīvajā stilā bija tuvāk desmitniekam nekā vakar klasikā gan vietu, gan laika ziņā, 31 dalībnieču vidū ieņemot 12.vietu (+2:51,6). Vakar sporta skolas "Arkādija" pārstāve klasikā bija 17.vietā, zaudējot uzvarētājai vairāk kā trīs ar pusi minūtes. Savukārt labākais starts latvietei sanāca piektdien sprintā, kur viņa iekļuva fināla sešiniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!