Foto: Publicitātes attēli

Otrajā sacensību dienā Slāvu kausā distanču slēpošanā, kas šajā nedēļas nogalē norisinās Polijas slēpošanas centrā Zakopanē, labākā sieviešu konkurencē atkal bija Patrīcija Eiduka, šoreiz 66 dalībnieču vidū pārliecinošu uzvaru svinot 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu un vēlreiz nopelnot 61,99 FIS punktus.

Otrajā dienā Zakopanē Slāvu kausā dalībnieces sacentās divas reizes garākā distancē, veicot 10km, un pretējā slēpošanas stilā – slidsolī. Pārstāvētas bija tās pašas astoņas valstis – Latvija, Polija, Čehija, Slovākija, Rumānija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārijas un Horvātijas. Tā kā sestdien Kokneses novada pārstāve izcīnīja uzvaru 5km distancē sev ne tik parocīgajā klasiskajā stilā, tad neviens nešaubījās, ka viņa būs ātrākā 10km brīvajā stilā.

Pirms nedēļas Davosā vēsturisko panākumu guvusī un 8.vietu šajā distancē izcīnījusī latviete, kā jau to varēja gaidīt, neatstāja cerības pārējām konkurentēm otro dienu pēc kārtas. Mūsu slēpotāja uzrādīja laiku 26:09,1 un bija vienīgā, kas 10km veica ātrāk par 27 minūtēm, tuvāko konkurenti, šī gada Jauniešu Olimpisko spēļu 20.vietas ieguvēju Karolinu Kaletu no Polijas apsteidzot par minūti. Arī otrajā dienā godalgoto trijnieks bija identisks, jo trešajā vietā ierindojās pasaules junioru čempionāta divdesmitpieciniekā iekļuvusī Elīza Rucka (+1:07).

Ar Zakopanē iegūtajiem punktiem Eiduka nostabilizēsies pasaules reitinga simtniekā distancē nākamajā FIS listē, kas iznāks tieši uz Ziemassvētkiem. Šobrīd ar 53 FIS punktu reitingu viņa ieņem 88.vietu. Rīt Patrīcija ar nopelnītajiem abiem Slāvu kausiem brauks uz mājām, lai nedaudz atpūstos no šajā mēnesī uzliktajām lielajām slodzēm un sagatavotos “Tour de ski”, kas sāksies 2021.gada 1.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!