Foto: EPA/Scanpix/LETA

Prestižā distanču slēpošanas seriāla "Tour de ski" otrajā posmā Lencerhaidē (Šveice) Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka no Aizkraukles novada 10 kilometru klasiskā stila distancē ar intervāla startu 81 dalībniece konkurencē ieņēma 63. vietu, ko veicināja slikti iesmērētās un vāji slīdošās slēpes, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

"Tour de ski" Patrīcija Eiduka iesāka lieliski, vakar pirmajā posmā sprintā brīvajā stilā otro reizi karjerā iekļūstot divdesmitniekā un izcīnot 19.vietu. Nieka sekundes simtdaļa pietrūka, lai savā braucienā ieņemtu 3.vietu un kopumā sasniegtu Top15. Šajā sezonā vienīgajā 10km distancē klasiskajā stilā, kas norisinājās pirms mēneša Rukā (Somija), pasaules U23 čempionātā divas reizes desmitniekā tikusī Latvijas slēpotāja ieņēma 45.vietu (+2:19). Šodien bija mērķis būt vairākas vietas augstāk un zaudēt mazāk par divām minūtēm, bet visus plānus izjauca slikti iesmērētās slēpes.

Patrīcijai ne pirmo reizi šajā sezonā ne visai sekmīga bija izloze, atkal tiekot pie agrā starta numura, šoreiz distancē dodoties otrajai. Jau no pirmajām kontrolatzīmēm bija redzams, ka slēpes šoreiz neslīd, jo Patrīcija, kura parasti ātri sāk un ir netālu no līderēm, šoreiz ne tām pašām spēcīgākajām distances pirmajā pusē zaudēja diezgan daudz. Beigās uzvarētājai sanāca zaudēt vairāk nekā divas ar pusi minūtes – 2:44,3, kas ir par 25 sekundēm vairāk nekā novembra beigās Rukā, kad Patrīcija vēl nebija tik labā formā kā tagad.

Protams, pašai Eidukai ir sarūgtinājums par šādu iznākumu. Viņa neslēpj, ka slēpes nav slīdējušas un pat nobraucienos vajadzējis stumties. Viņas ierastie igauņi smērētāji nav bijuši klāt, jo Covid-19 strikto noteikumu dēļ viņiem bija jāpaliek mājās. Nācās izlīdzēties ar poļu smērētājiem, kuri latvietes labajos rezultātos nav diez ko ieinteresēti.

Trešo uzvaru karjerā izcīnīja Kertu Niskanena, kura iepriekšējo reizi bija uzvarējusi pirms gandrīz diviem gadiem. Somiete tuvākās konkurentes apsteidza diezgan pamatīgi – par 18 un 30 sekundēm. Otro un trešo vietu ieguva attiecīgi Eba Andersone no Zviedrijas un krieviete Natālija Ņeprajeva, kurām abām tā bija pirmā individuālā godalga šajā sezonā. Tikai piektā (+44 sek.) palika zviedriete Frīda Karlsone, kura savukārt pirmo reizi sezonā distancē palika ārpus trijnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!