Foto: LETA

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes sacensībās otrdien savas sacensības aizvadīja vēl vairāki Latvijas sportisti.

Latvijas kalnu slēpotāji Kristofers Gulbis un Gustavs Harijs Ābele otrdien ieņēma 23. un 42.vietu Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes sacensībās slaloma disciplīnā.

Gulbis divu slēpojumu summā uzradīja laiku viena minūte un 33,27 sekundes, no uzvarētāja soma Ērika Saravuo atpaliekot 3,72 sekundes, kas deva 23.vietu.

Savukārt Ābele finišā uzrādīja laiku viena minūte un 37,38 sekundes, uzvarētājam zaudējot 7,93 sekundes un ieņemot 42.vietu.

Kopumā sacensībās piedalījās 84 jaunie sportisti, no kuriem finišu sasniedza 55.

Biatloniste Līva Šahno sešu kilometru sprinta distancē izcīnīja 27.vietu. Viņa distanci veica 20 minūtēs un 9,2 sekundēs, uzvarētājai Sārai Andešonei no Zviedrijas zaudējot trīs minūtes un 0,2 sekundes.

Šahno šaušanā guļus pieļāva divas kļūdas, bet stāvus bija precīza.

Uzvarētājai šaušanā viena kļūda. Sudraba un bronzas godalgas izcīnīja slovēnietes Klāra Vidisara un Kaja Zorca, no čempiones atpaliekot attiecīgi 35,1 un 40,1 sekundi.

Uz starta izgāja 62 sportistes, no kurām finišu sasniedza 61.

Distanču slēpotājs Edijs Eiduks otrdien Somijā ieņēma 31.vietu Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes sacensībās 7,5 kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Tāpat kā desmit kilometros brīvajā stilā, arī šajā distancē uzvarēja soms Niko Antola, kurš otrdien finišēja 19 minūtēs un 40 sekundēs.

Eiduks zaudēja vienu minūti un 56,4 sekundes, Lauris Kaparkalējs atpalika divas minūtes un 21,6 sekundes, kas deva 39.pozīciju, Gustavs Marts Staņa bija vēl 13,5 sekundes lēnāks un bija 42., bet Rainers Paeglis ar divu minūšu un 53,2 sekunžu deficītu bija 46.pozīcija.

Finišēja 73 distanču slēpotāji.

Pirms tam piecu kilometru distancē Katrīna Bērziņa finišēja 19 minūtēs un 21,6 sekundēs, ieņemdama 58.vietu 61 slēpotājas konkurencē.

Vēl biatlonā 7,5 kilometru sprintā Erasts Bobrovs otrajā šaušanā neaizvēra trīs mērķus, bet Imants Maļina ugunslīnijās kļūdījās divas un trīs reizes, abiem latviešiem ierindojoties līdzās 55. un 56.pozīcijā no 63 atlētiem. Kalnu slēpošanā slalomā Marta Bērziņa un Dana Freimane bija noslēdzošajās divās pozīcijās 57 sportistu konkurencē.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē līdz 25.martam norisināsies Somijas pilsētā Vuokati. Šajā ziemas festivālā Latviju pārstāvēs 18 jaunie sportisti piecos sporta veidos - kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!