Foto: LETA
Latvijas šorttrekisti Māris Jānis Šternmanis un Alīna Usatova otrdien ieņēma devīto un 12. vietu Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensībās 500 metru distancē.

Pirmajā kārtā Šternmanis savā slidojumā bija trešais, šādu pozīciju ieņemot arī ceturtdaļfinālā. Ar tiesnešu lēmumu Šternmanis iekļuva pusfinālā, kurā finišēja piektais ar rezultātu 44,851 sekunde, nespēdams sasniegt nedz A, nedz B finālu. Latvijas šorttrekists tika klasificēts devītajā vietā.

Usatova pirmajā kārtā savā slidojumā bija otrā, bet ceturtdaļfināla slidojumā finišēja trešā, neiekļūstot pusfinālā. Noslēgumā viņa tika klasificēta 12. pozīcijā.

Savukārt Latvijas kalnu slēpotāji Kristofers Gulbis un Gustavs Harijs Ābele otrdien ieņēma 22. un 41. vietu sacensībās slaloma disciplīnā.

Gulbis divu slēpojumu summā uzradīja laiku viena minūte un 33,27 sekundes, no uzvarētāja soma Ērika Saravuo atpaliekot 3,72 sekundes, kas deva 22. vietu.

Savukārt Ābele finišā uzrādīja laiku viena minūte un 37,38 sekundes, uzvarētājam zaudējot 7,93 sekundes un ieņemot 42. vietu.

Kopumā sacensībās piedalījās 84 jaunie sportisti, no kuriem finišu sasniedza 55.

Otrdien startēja arī Latvijas biatloniste Līva Šahno, kura sešu kilometru sprinta distancē izcīnīja 27. vietu.

Šahno distanci veica 20 minūtēs un 9,2 sekundēs, uzvarētājai Sārai Andersonei no Zviedrijas zaudējot trīs minūtes un 0,2 sekundes.

Šahno šaušanā guļus pieļāva divas kļūdas, bet stāvus bija precīza.

Uzvarētājai šaušanā viena kļūda. Sudraba un bronzas godalgas izcīnīja slovēnietes Klāra Vidisara un Kaja Zorca, no čempiones atpaliekot attiecīgi 35,1 un 40,1 sekundi.

Uz starta izgāja 62 sportistes, no kurām finišu sasniedza 61.

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē līdz 25. martam norisināsies Somijas pilsētā Vuokati. Šajā ziemas festivālā Latviju pārstāvēs 18 jaunie sportisti piecos sporta veidos – kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!