Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) ir noraidījusi Krievijas distanču slēpotāju Aleksandra Ļegkova un Jevgeņija Belova apelācijas, atstājot spēkā abiem piespriesto pagaidu diskvalifikāciju.

"Uzklausot Jevgeņiju Belovu un Aleksandru Ļegkovu , FIS Dopinga komisija un FIS vienbalsīgi nolēma nemainīt savu sākotnējo lēmumu, bet atstāt spēkā Jevgeņija Belova un Aleksandra Ļegkova pagaidu diskvalifickāciju," teikts federācijas paziņojumā. "Līdz ar to abi sportisti nedīkst piedalīties sacensībās vai nacionālās izlases aktivitātēs.."

2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions Ļegkovs un Belovs, kura labākais rezultāts Sočos bijs 18. vieta, tika diskvalificēti pagājušā gada nogalē pēc tam, kad Kanādas jurists Ričards Maklārens iesniedza pierādījumus par manipulācijām ar Krievijas slēpotāju dopinga analīzēm, kuros bija minēti arī šo divu sportistu vārdi.

Vācu jurists, kas pārstāv Ļegkova un Belova intereses, norādījis, ka pierādījumi par viņa klientu vainu Maklārena ziņojumā esot "nepietiekami", tomēr FIS viņu apelāciju noraidīja. Sportistiem ir tiesības šo FIS lēmumu 21 dienas laikā apstrīdēt Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS).

FIS apstiprinājusi, ka apelācijas iesnieguši arī pārējie četri atstādinātie Krievijas slēpotāji Jūlija Ivanova, Jevgeņija Šapovalova, Aleksejs Petuhovs un Maksims Viļegžaņins; šie iesniegumi vēl tiekot izskatīti, ziņo portāls "insidethegames.biz".

FIS pagaidām ir vienīgā federācija, kas pēc Maklārena ziņojuma piespriestās pagaidu diskvalifikācijas ir atstājusi spēkā. Kā ziņojām, Krievijas sportistu atstādināšanu pārtrauca gan Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), gan Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!