Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Soltleiksitijas ziemas olimpiskajās spēlēs būs Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldes (SP) vadītājs Einars Fogelis, kas šos pienākumus pildīs jau ceturto reizi pēc kārtas.
"Kā Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājam man ir jābūt atbildīgam par visu, kas skar delegāciju. Manos pienākumos ietilpst Latvijas sportistu akreditācija olimpiādei, transporta un ēdināšanas jautājumi, treniņu grafiki, kontakti ar Soltleiksitijas sporta spēļu orgkomiteju, olimpiskā ciemata padomi un sacensību vietu organizatoriem, kā arī daudzi citi organizatoriski un tehniski jautājumi," norādīja Fogelis.

"Olimpiskās delegācijas vadītājs pielīdzināms kuģa kapteinim, kas vienlaikus ir gan dispečers, gan tēvs, gan māte barotāja, gan arī policists, īsāk sakot - centrālā persona," sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš, uzsverot lielo morālo atbildību un fizisko piepūli, ko šis amats uzliek tā pildītājam.

"Delegācijas vadītājam ir jāprot rast risinājumu arī dažādās krīzes situācijās," atzina Fogelis, atceroties gadījumus no savas pieredzes, kad Latvijas sportisti olimpiskajās spēlēs ir nokļuvuši slimnīcā vai policijas iecirknī, vai vienkārši ieradušies uz sacensībām bez nepieciešamās atribūtikas.

Fogelis ir nolēmis uz Soltleiksitiju doties jau janvāra beigās, lai vēlreiz pārliecinātos, ka visi jautājumi, kas saistīti ar dzīvošanu olimpiskajā ciematā un startiem sacensībās būs nokārtoti, kad tur ieradīsies Latvijas sportisti.

"Soltleiksitijas olimpiskajā stadionā izies Latvijas vēsturē vislielākā mūsu valsts olimpiešu delegācija, pirmoreiz piedalīsimies ar sporta spēļu [hokeja] komandu," norādīja Fogelis, piebilstot, ka Latvijas olimpiskās komandas galīgais sastāvs tiks apstiprināts 23.janvārī - piecpadsmit dienas pirms spēļu atklāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!