Foto: Publicitātes foto

Siguldā, "Kaķīškalnā", Baltijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā FIS "Entry league" (ENL) kategorijas slaloma sacensību otrajā dienā vīriešiem aizraujošā un līdzīgā cīņā nepārspēts palika Miks Zvejnieks, bet sievietēm pārliecinošu uzvaru svinēja Evelīna Gasūna. "Master" grupā ātrākie divu braucienu summā Baltijas kausa ietvaros bija Pauls Stēga un Žaklīna Frickausa, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Ar slalomu elitei un U21 grupai jeb junioriem svētdien "Kaķīškalnā" Siguldā noslēdzās Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā lielajām grupām. 20 kalnu slēpotāju vīriešu konkurencē un 10 sievietēm. Pārstāvētas bija visas trīs Baltijas valstis, bet dāmu konkurencē četru valstu dalību nodrošināja viena dalībniece no Īrijas.

Pirmajā braucienā vīriešu un sieviešu grupas bija pamainījušās scenārijiem, proti, šoreiz līderi vīriešiem bija cieši viens pie otra, bet dāmām, savukārt, pirmās divas šķīra liela atstarpe. Daudz labāk pirmo braucienu nekā vakar veica Miks Zvejnieks, uzrādot ātrāko laiku – 22,88 sekundes, bet turpat ceturtdaļsekundes attālumā bija arī lietuvietis Rokas Zaveckas un sestdienas uzvarētājs Žaks Gedra. Lai arī otrajā braucienā nedaudz ātrāks bija Žaks, tomēr viņam neizdevās atkārtot pirmās dienas panākumu, toties sanāca pakāpties par vienu pozīciju uz otro vietu, nobīdot lietuvieti uz trešo. Tikmēr uzvaru izcīnīja Miks Zvejnieks, kurš Ž.Gedru apsteidza par 0,21 sekundi. Pārējie aiz trijnieka jau atpalika krietni vairāk, Dāvim Zvejniekam iegūstot ceturto, Elvim Opmanim piekto, bet Robertam Briškam noslēdzot sešinieku.

Sieviešu konkurencē pirmajā braucienā nopietnas pretenzijas uz uzvaru pieteica vakar otrajā vietā palikusī Evelīna Gasūna, uzrādot laiku 23,98 sekundes un vairāk nekā par pussekundi apsteidzot Lieni Bondari un Ievu Melderi, kuras cīņā par otro vietu šķīra 0,1 sekunde. Otrajā braucienā Evelīna atkal bija ātrākā un ar sekundes pārsvaru izcīnīja pārliecinošu uzvaru, Lienei atvēlot otro vietu. Vēlreiz trešā bija Ieva Meldere, bet aiz trim labākajām mūsējām, zaudējot vairākas sekundes, 4.vietā ierindojās Lietuvas pārstāve Egle Augustaitīte, kas tikai par 0,02 sekundēm apsteidza Elizabeti Šternu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!