Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pirmdien Maskavā vienā no lielākajiem tirdzniecības centriem oficiāli tika prezentēta 2014.gada Soču olimpisko spēļu stafetes lāpa, vēsta Krievijas masu mediji.

Lāpu "Soči 2014" veidojuši Krievijas labāko dizaineru komanda, bet oficiālā ceremonijā lāpu prezentēja Soču olimpisko spēļu vēstneši – bijušie daiļslidotāji Tatjana Navka un Iļja Averbuhs, modele Natālija Vodjanova, kā arī paralimpisko spēļu divkārtējā čempione peldēšanā Oļesja Vladikina.

Soču olimpisko un paraolimpisko spēļu lāpas būs vienādas formas, taču savādākās krāsās: olimpisko spēļu lāpa būs krievu sportam raksturīgi sarkanajā, bet paraolimpisko spēļu lāpa būs debesu gaiši zilā krāsā.

Lāpas korpuss izliets no speciālā alumīnija sakausējuma, bet rokturis un centrālais ieliktnis lieti no augstizturīga polimēra. Lāpas svars ir 1,8 kilogrami, tās garums ir 95 centimetri. Kā norāda speciālisti, lāpas svars un izmērs veidots, lai skrējējam radītu maksimālu komfortu. Dizaineri un inženieri, veidojot lāpu, padomājuši arī par Krievijas laika apstākļiem – uguns būs pasargāta no nodzišanas stipra vēja, sniega vai citu nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumos.

Kopumā olimpisko spēļu uguns stafetei izgatavotas 14 000 lāpas, bet paralimpisko spēļu stafetei – aptuveni 1000 lāpas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!