Foto: Publicitātes foto

Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā milzu slalomā Siguldā uzvaras izcīnīja cēsnieks Žaks Gedra un siguldiete Lelde Gasūna, informēja Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Gedra divu braucienu summā sīvā cīņā par 0,24 sekundēm apsteidza Miku Zvejnieku, bet Gasūna otrās vietas ieguvēju, kādreizējo Latvijas izlases dalībnieci Katrīnu Krūmiņu pārspēja ļoti pārliecinoši – par divām ar pusi sekundēm. Tikmēr "Master" grupā pirmo vietu ieguva Žaklīna Frickausa un lietuvietis Jurģis Januļionis, kas par nepilnu sekundi apsteidza otro vietu izcīnījušo labāko Latvijas pārstāvi Mārtiņu Knostenbergu.

Pirmajā sacensību dienā visu grupu dalībnieki sacentās milzu slalomā. Pieaugušo, junioru (1996.-2000.g.) un "Master" grupā (1982.g. un vecāki) kopā startēja pāri par piecdesmit kalnu slēpotājiem, pārstāvot piecas valstis – Latviju, Lietuvu, Baltkrieviju, Krieviju un Norvēģiju. Tiesa, abās elites grupās gan vīriešiem, gan sievietēm pirmajā dienā milzu slalomā sacentās tikai mūsu pašu kalu slēpotāji.

Vīriešiem, izņemot pasaules rangā simtniekā slalomā esošo Kristapu Zvejnieku, ierindā bija visi spēcīgākie Latvijas kalnu slēpotāji un izlases dalībnieki. Ierastie konkurenti – juniors Žaks Gedra un šajā sezonā pieaugušajā grupā pārgājušais Miks Zvejnieks – sarūpēja ierasto dueli par uzvaru. Pēc pirmā brauciena, uzrādot laiku 21,44 sekundes, ar niecīgu 0,07 sekunžu pārsvaru vadībā izvirzījās Miks Zvejnieks. Otrajā braucienā viņi abi arī līdzīgi cīnījās, par trešdaļu ātrākam esot jau Gedram, kurš tad arī svinēja uzvaru divu braucienu summā. Abos braucienos trešo laiku uzrādīja Elvis Opmanis, bet ceturto vietu ar vienādu laiku divu braucienu summā sadalīja Dāvis Zvejnieks un Roberts Briška.

Sievietēm galvenās favorītes statusu apliecināja Lelde Gasūna, kura nebija pāris gadus startējusi Latvijas kausa vai Baltijas kausa posmos Latvijā. Viņa uzrādīja abos braucienos ātrākos laikus un svinēja pārliecinošu uzvaru. Otra ātrākā bija Katrīna Krūmiņa, kurai abos braucienos ļoti tuvu bija trešās vietas ieguvēja Ieva Meldere.
Pirmajā braucienā izstājās vēl viena no favorītēm Liene Bondare. Tikmēr 5.vietu ieņēma labākā no juniorēm Agnese Sakoviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!