Foto: F64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs ieguvis Pekinas olimpisko spēļu dalībnieku kvotu, trešdien paziņoja pats sportists.

Sarežģītajā ātrslidošanas atlases sistēmā Silovs bija pirmais ārpus dalībnieku saraksta, ja visas valstis aizpildītu savas kvotas. Trešdien kļuva zināms, ka 1500 metru distancē atbrīvojusies vieta, un viņš varēs doties uz Pekinu, kur startēs savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs.

"Šis bija izaicinājumiem pilns gads, kurā bija daudz šķēršļu. Tas, ka varēšu pārstāvēt Latviju ātrslidošanā, man nozīmē ļoti daudz," savā paziņojumā sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja Silovs.

Silovs sarunā ar "Latvijas Radio" atklāja, ka Pekinā startēs ne tikai 1500 metru distancē, bet arī sacensībās ar kopēju startu.

2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Silovs izcīnīja ceturto vietu 1500 metru distancē, kas Latvijas ātrslidotājiem ir labākais sasniegums pēc neatkarības atjaunošanas. Viņš startēja arī Soču un Vankūveras olimpiskajās spēlēs. 2010. gadā Vankūverā Silovs kļuva pirmo sportistu, kurš olimpiskajās spēlēs piedalījies gan šorttrekā, gan ātrslidošanā.

Pekinas olimpiskajās spēlēs ātrslidošanā kopā 14 disciplīnās vīriešiem un sievietēm startēs 166 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!