Foto: AFP/Scanpix
Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers svētdien savā īpašumā ieguva arī Pasaules kausa Mazo kristāla globusu slalomā.

Svētdien notikušajās sezonas noslēdzošajās sacensībās Hiršers bija labākais slalomā, divu braucienu summā par 0,83 sekundēm apsteidzot Itālijas pārstāvi Džuljano Racoli.

Savukārt trešo vietu svētdien izcīnīja Krievijas kalnu slēpotājs Aleksandrs Horošilovs, no Hiršera atpaliekot par 1,09 sekundēm.

Līdz ar to Hiršers sev nodrošinājis sezonas uzvarētāja titulu slaloma disciplīnā. Jau vēstīts, ka sestdien austrietis sev ceturto gadu pēc kārtas garantēja Pasaules kausa izcīņas Lielo kristāla globusu.

Hiršers kļuvis par pirmo kalnu slēpotāju kopš 1995.gada, kurš vienas sezonas laikā spējis uzvarēt sezonas kopvērtējumā, kā arī slaloma un milzu slaloma disciplīnās.

Pašlaik 26 gadus vecais Hiršers kļuvis par pirmo kalnu slēpotāju vēsturē vīriešu konkurencē, kurš kopvērtējumā triumfējis četrus gadus pēc kārtas. Dāmu sacensībā piecas reizes pēc kārtas no 1971. līdz 1975.gadam uzvarēja austriete Annemarija Mozere-Prella, kura 1979.gadā tika arī pie sestā titula.

Vīriem rekordists ar karjerā gūtiem pieciem tituliem ir Marks Girardelli no Luksemburgas, bet pa četriem tituliem bez Hiršera karjeras laikā guvuši arī viņa tautietis Hermans Maijers, šveicietis Pirmins Curbrigens un Gustavs Tēni no Itālijas.

Šajā sezonā norvēģis Hjētils Jansruds ieguva Mazos kristāla globusus nobraucienā un supergigantā, bet Hiršers garantēja Mazo kristāla globusu milzu slalomā un slalomā. Savukārt šveicietis Karlo Janka bija labākais superkombinācijas ieskaitē.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Hiršers iekrāja 1448 punktus, bet viņam 160 punktus zaudēja tehnisko disciplīnu Jansruds, kurš turklāt nekad Pasaules kausa slaloma sacensībās nav bijis augstāk par ceturto vietu. Tomēr vēlāk sestdien Jansruds paziņoja, ka slalomā nemaz nepiedalīsies.

Kā zināms, dāmu konkurencē pirms sezonu noslēdzošā milzu slaloma slovēņu kalnu slēpotāja Tina Maze vien par 18 punktiem apsteidz Annu Feningeri no Austrijas, kura ir pašreizējā pasaules čempione šajā disciplīnā.

Feningere ir pašreizējā Pasaules kausa īpašniece, bet Maze titulu ieguva aizpagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!