Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers sestdien, 3. martā, Slovēnijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā, nodrošinot Mazo kristāla globusu šajā disciplīnā.

Tikmēr Lihtenšteinas kalnu slēpotāja Tīna Veirātere Šveicē izcīnīja uzvaru supergigantā, tuvojoties uzvarai šīs disciplīnas kopvērtējumā.

Iepriekšējo sešu sezonu Pasaules kausa uzvarētājs Hiršers divu braucienu summā par 1,48 sekundēm apsteidza norvēģi Henriku Kristofešenu, kamēr trešais bija francūzis Aleksis Pinturo, kurš zaudēja 2,51 sekundi.

Šādā pašā secībā milzu slalomā tika sadalītas medaļas arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Hiršers šosezon uzvarējis piecās no septiņām sacensībām milzu slalomā un šīs disciplīnas kopvērtējumā ar 620 punktiem nodrošinājis uzvaru. Viņam ar 495 punktiem seko Kristofešens, kurš nodrošinājis otro vietu, kamēr trešais ar 329 punktiem ir Pinturo.

Hiršers karjeras laikā ieguvis piecus Mazos kristāla globusus milzu slalomā, bet slalomā viņam ir par vienu trofeju mazāk.

Visu disciplīnu kopvērtējumā Hiršeram tagad ir 1394 punkti, kamēr par 269 punktiem atpaliek Kristofešens. Savukārt labāko trijnieku ar 716 punktiem noslēdz cits Norvēģijas pārstāvis Aksels Lunns Svindāls, kurš sestdien nestartēja.

Tikmēr Veirātere supergigantā trasi veica vienā minūtē un 2,17 sekundēs, bet otrās vietas ieguvēja Anna Veita no Austrijas viņai zaudēja 0,36 sekundes. Savukārt trešo vietu izcīnīja šveiciete Vendija Holdenera, kura Veirāterei zaudēja 0,38 sekundes.

Phjončhanā olimpiskajās spēlēs supergigantā sensacionāli triumfēja Čehijas sportiste Estere Ledecka, sagādājot vienu no lielākajām sensācijām olimpisko spēļu kalnu slēpošanas sacīkšu vēsturē. Ledecka pēc tam triumfēja arī snovborda sacensībās, kļūstot par pirmo sievieti, kura vienās Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnījusi divas zelta medaļas dažādos sporta veidos.

Viņa šajā nedēļas nogalē piedalās Pasaules kausa sacensībās snovbordā.

Savukārt sudrabu Phjončhanā izcīnīja Veita, kamēr Veirātere tika pie bronzas.

Supergigantā pirms pēdējām sacensībām līderpozīcijā ar 421 punktu ir Veirātere, kurai ar 375 punktiem seko šveiciete Lara Guta, kamēr trešā ar 307 punktiem ir Veita.

Tikmēr visu disciplīnu kopvērtējumā amerikānietei Mikaēlai Šifrinai ir 1513 punkti, otro vietu ar 902 punktiem ieņem Holdenera, bet trešā ar 797 punktiem ir Veirātere.

Guta sestdien izcīnīja septīto vietu, kamēr Šifrina nestartēja.

Svētdien kalnu slēpotāji spēkosies slalomā, bet slēpotājas sacentīsies Alpu kombinācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!