Foto: DELFI.ee
Igaunijai pēc distanču slēpošanās dopinga skandāla nāksies atvadīties no viena ieraksta Ginesa pasaules rekordu grāmatā, vēsta "Delfi.ee".

Pagājušajā trešdienā pasaules čempionātā slēpošanā dopinga lietas ietvaros tika apcietināti pieci distanču slēpotājino Austrijas, Igaunijas un Kazahstānas. Starp aizturētajiem bija Karels Tammjervs un Andreass Vērpalu, savulaik dopinga skandālā iepītā Andrusa Vērpalu dēls. Tammjervs vēlāk atzina, ka krāpies, ar asins pārliešanas metodēm cenšoties uzlabot sniegumu.

Tagad Igaunijai pēc Tammjerva atzīšanās, visticamāk, nāksies šķirties no Ginesa rekorda. Pagājušajā gadā, sagaidot Igaunijas simtgadi, lielu popularitāti izpelnījās slēpošanas rekords – Tartu stadionā tika veikti 100x10 kilometri. Trīs naktis un trīs dienas kultūras ministrs Indreks Sārs, Andreass Vērpalu un Tammjervs, nomainot viens otru, veica šo distanci, kas tika iekļauta Ginesa rekordu sasniegumu sarakstā.

Tagad pēc Tammjerva atzīšanās un dopinga ēnas pār Andreasu Vērpalu šis rekords tiks pārskatīts un Igaunija zaudēs šo godu.

Tammjarvs karjeras laikā piedalījies trīs ziemas olimpiskajās spēlēs, kur gan augstus sasniegumus neguva. Soču olimpiskajās spēlēs viņš nesa Igaunijas karogu noslēguma ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!