Foto: Reuters/Scanpix
Igaunijas presē ir parādījušās spekulācijas, ka slavenais igauņu distanču slēpotājs Andruss Vērpalu ir lietojis dopingu, tāpēc tik negaidīti nolēmis pamest sportu, ko noliedz Igaunijas Slēpošanas federācijas (ISF) vadība un treneri, raksta "delfi.ee".

Igauņu masu mediji raksta, ka pozitīvas bijušas Vērpalu Pasaules kausa posmā Otepē ņemtās dopinga analīzes un tāpēc divkārtējais olimpiskais čempions tik negaidīti paziņojis par sporta gaitu beigām.

Šīs runas kategoriski noliedzis sportista treneris Mati Alavers, raksta "Õhtuleht". "Es varu ar pilnu atbildības sajūtu teikt, ka Andruss Vērpalu nekad nav lietojis dopingu," viņš teica žurnālistiem.

Arī ISF prezidents Juri Jarvs norāda, ka šādiem apgalvojumiem nav pamata un jāgaida, kamēr baumas apklusīs. "Šādām runām nav pamata, jo mēs neko tādu neesam ziņojuši, tāpēc ir grūti kaut ko iesākt," viņš norāda.

Savukārt Igaunijas Antidopinga aģentūras vadītāja Kristela Berendsena uzskata, ka skandālu ap Vērpalu var izbeigt tikai A proves dopinga analīžu rezultātu publiskošana, turklāt Starptautiskā Antidopinga aģentūra (WADA) izmanto praksi, ka par negatīvām dopinga analīzēm neziņo.

"ISF ir tiesības pieprasīt apstiprinājumu negatīvām dopinga analīzēm," viņa teica intervijā portālam "delfi.ee". "Taču iniciatīvai ir jānāk no sportista, un citi bez Vērpalu piekrišanas neko nevar iesākt."

Jau ziņojām, ka februāra beigās Vērpalu paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!