Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas pāris Aurēlija Ipolito un Lūks Rasels piektdien pasaules čempionātā daiļslidošanā dejās uz ledus ieņēma 30.vietu, nekvalificējoties izvēles programmai.

Ritma dejās Latvijas duets tika novērtēts ar 46 punktiem, saņemot 25,31 punktu par tehniskajiem elementiem un 21,69 punktus par programmas komponentēm. Latvijas pāris apsteidza tikai Kazahstānas sportistus.

Izvēles dejām kvalificējās 20 labākie pāri. Lai sasniegtu labāko divdesmitnieku, Ipolito un Raselam vajadzēja ievērojam labot personīgo rekordu.

Ar jaunu pasaules rekordu - 92,73 punktiem - līderpozīcijā ir titulētais Francijas duets Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons. Nākamās divas vietas pirmajā trijniekā ieņem ASV dueti Medisona Habela ar Zakariju Donohjū un Medisona Čoka ar Evanu Beitsu, kuriem ir attiecīgi 89,72 un 87,51 punkts.

Jau ziņots, ka sieviešu sacensībās Anete Lāce ieņēma 33.vietu īsajā programmā, bet Deniss Vasiļjevs, ierindojoties 11.pozīcijā pēc īsās programmas, sestdien izpildīs arī izvēles jeb garo programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!