Foto: RIA Novosti/Scanpix
Soču olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja, itāļu daiļslidotāja Karolīna Kostnere saņēmusi 16 mēnešu diskvalifikāciju par saistību ar viņas bijušā drauga, soļotāja Aleksa Švarcera dopinga skandālu, vēsta ārzemju mediji.

2008.gada vasaras olimpisko spēļu čempions Švarcers neilgi pirms Londonas spēlēm tika pieķerts dopinga lietošanā un viņam tika piespriesta diskvalifikācija uz trim gadiem, pēc kā itāļu soļotajs uzreiz paziņoja par sporta karjeras beigšanu, savukārt Kostnere pagājušogad tika iesaistīta tiesvedībā par iespējamo palīdzību Švarceram 2012. gada sākumā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Daiļslidotāja noliedza, ka būtu saistīta ar aizliegtajiem preparātiem, taču atzinās, ka esot melojusi dopinga analīžu pārbaudītājiem, kas ierādās pārbaudīt viņas toreizējo partneri.

Prokurori pieprasīja Kostnerei piespriest diskvalifikāciju uz četriem gadiem, kas liegtu viņai piedalīties 2018.gada olimpiskajās spēlēs Korejā, taču tiesa lēma par 16 mēnešu sodu. Vēl pirms izmeklēšanas Kostnere biaj paziņojusi, ka izlaidīs 2014. un 2015. gada sezonas.

"Man trūkst vārdu, lai izteiktu, cik sarūgtināta, vīlusies un pazemota es jūtos gan kā sportiste, gan kā cilvēks," pēc tiesas lēmuma uzzināšanas izteicās Kostnere. "Šis man ir smags laiks, bet es atgūšos, kā jau esmu to darījusi iepriekš. Saprotu, ka tiesa mani apsūdz neziņošanā, tai pašā laikā tiesneši saprot, ka man nav nekādas saistības ar dopingu, taču man ar to nepietiek. Visvairāk mani uztrauc tas, ka mans vārds tiks asociēts ar aizliegtajiem preparātiem, zinot, cik ļoti es esmu pret to lietošanu, kas ir bīstamo gan veselībai, un pat galvenais - sportiskajam garam."

Itāļu mediji norāda, ka titulētā daiļslidotāja šo tiesas lēmumu apstrīdēs Sporta arbitrāžas tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!