Foto: RIA Novosti/Scanpix
Itālijas daiļslidotāji Anna Kapellīni un Luka Lanote pēc piektdien veiktās īsās programmas Japānā notiekošajā pasaules čempionātā ir deju kopvērtējuma līderi.

Šīgada Eiropas čempioni īsajā programmā ieguva 69,70 punktus, vien par 0,50 punktiem apsteidzot kanādiešus Keitlinu Vīveri un Endrjū Pojē.

Kapellīni/Lanote šogad izcīnīto Eiropas čempionāta zeltu pievienoja pērn iegūtajai bronzai, savukārt Kanādas duets starptautiskus panākumus līdz šim nav guvis.

Tikmēr trešo vietu pēc īsās programmas ieņem francūži Natalī Pešalā un Fabjēns Burzā, kuri pasaules čempionātā pirms diviem gadiem izcīnīja bronzu, bet 2011. un 2012.gadā kļuva par Eiropas čempioniem. Viņi par savu slidojumu saņēma 68,20 punktus.

Pēc šīgada Soču olimpiskajām spēlēm gan Burzā bija paziņojis par karjeras beigām un nolūku nedoties uz pasaules čempionātu.

No Soču Olimpiādes medaļniekiem šajā čempionātā startē vien bronzas medaļu laureāti Jeļena Iļiniha un Ņikita Kacalapovs no Krievijas, kuri pēc īsās programmas ir piektie.

Izvēles programmu sportisti veiks sestdien.

Kā ziņots, pāru sacensībās ceturtdien piekto reizi karjerā triumfēja Vācijas daiļslidotāji Aļona Savčenko un Robins Šolkovijs, lai arī no dalības pasaules čempionātā bija atteikušies olimpiskie čempioni Tatjana Volosožara un Maksims Traņkovs no Krievijas.

Tāpat šajā pasaules čempionātā nestartē arī Soču olimpisko spēļu čempioni dejās Merila Deivisa un Čārlijs Vaits no ASV, kā arī vicečempioni kanādieši Tesa Virtū un Skots Moirs. Tāpat no dalības pasaules čempionātā atteicies pašreizējais čempions Patriks Čans no Kanādas, kurš Sočos ieguva sudraba godalgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!