Foto: Publicitātes foto

Latvijas Pasts sadarbībā ar sporta federācijām un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) izdevis četras pastmarkas un speciālu aploksni, kas veltīta šogad notikušo XXII Ziemas Olimpisko spēļu Latvijas medaļniekiem.

Olimpiskās pastmarkas izdotas par godu XXII Ziemas Olimpisko spēļu Latvijas čempioniem - sudraba medaļas ieguvējam skeletonā Martinam Dukuram, sudraba medaļu ieguvējiem, bobslejā četriniekam - Oskaram Melbārdim, Daumantam Dreiškenam, Arvim Vilkastem, Jānim Strengam, bronzas medaļu ieguvējiem kamaniņu sportā divniekiem Andrim Šicam, Jurim Šicam un bronzas medaļu ieguvējiem kamaniņu sportā stafetē Elīzai Tīrumai, Mārtiņam Rubenim un brāļiem Šiciem.

Prezentācija ar pastmarkās attēloto Latvijas olimpiešu piedalīšanos plānota 2014.gada 27.maijā plkst.11 pasta centrā "Sakta", Brīvības bulvārī 32. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana tur risināsies visas dienas garumā no plkst.7.30 līdz 19.

Katra no pastmarkām emitēta 30 000 eksemplāru tirāžā, un to nominālvērtība ir 0,50 eiro, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Savukārt Olimpisko spēļu aploksnes tirāža ir 1500 eksemplāru.

Latvijas Pasts kopš XXVII Vasaras olimpiskajām spēlēm, kas 2000.gadā risinājās Austrālijas pilsētā Sidnejā, izdod pastmarkas par godu spēļu medaļu ieguvējiem no Latvijas.

XXII Ziemas Olimpiskās spēles, kas no 2014.gada 7.februāra līdz 23.februārim risinājās Sočos, ir Latvijai visveiksmīgākās ziemas spēles, jo tika iegūts līdz šim nebijis medaļu skaitu trīs sporta veidos - pa sudraba medaļai skeletonā un bobslejā un divas bronzas medaļas kamaniņbraukšanā. Kopumā Latvija Sočos tika pārstāvēta septiņos ziemas sporta veidos - biatlonā, bobslejā, hokejā, kamaniņu sportā, skeletonā, slidošanā un slēpošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!