Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna trešdien Slovēnijā izcīnīja otro vietu Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā, vien pavisam nedaudz atpaliekot no karjeras rekorda FIS punktos.

Aizvadītajās sacensībās uzvaru guva čehiete Estere Ledecka, kurai Gasūna zaudēja nieka 0,03 sekundes. Zīmīgi, ka pēc pirmā brauciena latviete konkurentei bija priekšā par 0,38 sekundēm.

Sasniegtais rezultāts Gasūnai deva 19,72 FIS kategorijas punktus, tikai par nepilnu punktu atpaliekot no karjeras diviem labākajiem rezultātiem šajā disciplīnā, kas tika sasniegti pagājušās sezonas beigās. Šosezon latviete sacensībās milzu slalomā nebija guvusi mazāk par 20 FIS punktiem.

Ceturtdien Kranjska Gorā notiks vēl vienas FIS sacensības milzu slalomā, bet sestdien un svētdien netālajā Mariborā tiks aizvadītas divas Pasaules kausa sacensības, kurās piedalīsies arī Gasūna.

Ziņots, ka otrdien Gasūna sasniedza augstvērtīgāko rezultātu neatkarīgās Latvijas vēsturē, izcīnot 22. vietu Pasaules kausa sacensībās slalomā. Labāko trīsdesmitniekā viņa iekļuva pirmoreiz karjerā, bet vīru sacensībās neatkarīgās Latvijas laikā to reizi spējis paveikt arī Kristaps Zvejnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!