Foto: Publicitātes foto

FIS sacensībās milzu slalomā Norvēģijas ciematā Hemsedālē latviešu sportiste Agnese Āboltiņa no 75 dalībniecēm ieguva 8.vietu, nopelnot 47,50 FIS punktus, kas ir viņas punktu rekords, pirmo reizi karjerā kādā no disciplīnām tiekot zem 50 punktu robežas, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Āboltiņai Hemsedālē konkurentes sacensībās pārstāvēja Norvēģiju, Zviedriju, Spāniju, Islandi, Poliju, Čehiju, Slovākiju un Igauniju. Sākums neizdevās labs, jo zaudēts daudz, pirmajā un vienīgajā starpfinišā trases vidusdaļā atpaliekot no līderes 2,08 sekundes. Otro trases daļu Agnese veica bez kļūdām, starp citu, visātrāk no visām, līdz ar to starpībai sarūkot līdz 1,86 sekundēm, kas deva tobrīd 13.vietu.

Norvēģijā dzīvojošā Latvijas kalnu slēpotāja otrajā braucienā uzrādīja septīto laiku (+0,87 s), nobraucot ātrāk nekā līdere un 3.laika uzrādītāja pēc pirmā brauciena, un pakāpās uz 8.vietu divu braucienu summā, zaudējot 1,91 sekundi uzvarētājai Eli Plutai no Slovēnijas, kura šogad pasaules junioru čempionāta ieguva 10.vietu.

Savukārt citā Norvēģijas ciematā Trisilā Eiropas kausā milzu slalomā Lelde Gasūna 92 dalībnieču konkurencē ieņēma 49.vietu, uzvarētājai Stefānijai Brunerei no Austrijas zaudējot 6,49 sekundes.

Neskatoties uz priekšpēdējo starta numuru, Lelde izdangātajā trasē spēja paveikt pirmo uzdevumu – kvalificēties otrajam braucienam, t.i., iekļūstot labāko sešdesmitniekā. Siguldiete uzrādīja laiku 1:03,25 un par 4,10 sekundēm atpalika no līderes Stefānijas Bruneres, kura šogad kļuva par pasaules junioru vicečempioni šajā disciplīnā, bet pirms 10 dienām pasaules kausā Aspenā ieguva 20.vietu. Lai tiktu pie kopvērtējuma ieskaites punktiem, t.i, iekļūtu trīsdesmitniekā, Leldei otrajā braucienā vajadzēja atspēlēt sekundi.

Lelde otro braucienu veica labāk un pakāpās pāris pozīcijas uz augšu uz 49.vietu. Viņa uzvarētājai Brunerei zaudēja sešas ar pusi sekundes. Līdz trīsdesmitniekam pietrūka 2,4 sekundes. Daudz austrietei zaudēja pat otrās un trešās vietas ieguvējas. Pasaules kausu dalībniece šveiciete Simona Vilde piekāpās 1,27 sekundes, bet 1,97 sekundes aiz bija trijnieku noslēdzošā slovākiete Petra Vlhova, kura novembra beigās Pasaules kausā slalomā Aspenā bija 7. un 11.vietā. Tikai 14.vietā palika Soču Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvēja slalomā zviedriete Emīlija Vikstrēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!