Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna svētdien izcīnīja ceturto vietu Somijā notikušajās FIS kategorijas sacensībās slalomā, kuras organizēja Latvijas Slēpošanas savienība (LSS).

Par šo sacensību uzvarētāju svētdien tika kronēta Sāna Ahonena no Somijas, kura divu braucienu summā Gasūnu apsteidza par 1,45 sekundēm.

Latvijas sportistes uzrādītais rezultāts viņai deva 47,64 FIS kategorijas punktus. Kā zināms, pirms tam sestdien notikušajās slaloma sacensībās Gasūna tika pie uzvaras.

Uzreiz aiz Gasūnas svētdien bija vēl viena Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare, kura tika pie 47,93 FIS punktiem, bet pirmo desmitnieku noslēdza Ieva Meldere, nopelnot 99,23 FIS punktus.

Tikmēr pēdējās trijās vietās starp 15 finišējušajā palika Elizabete Liene Šterna, Katrīna Kupča, Odrija Baldiņa un Marta Kunce.

Vīriešu slaloma sacensībās Miks Zvejnieks svētdien bija astotais, divu braucienu summā uzvarētājam somam Makam Lūko zaudējot 1,52 sekundes.

Latvijas sportists nopelnīja 30,38 FIS raudzes punktus. Tikmēr Toms Sarkanis bija 25.pozīcijā (62,38 FIS punkti), bet 27. un 29.vietā attiecīgi bija Žaks Gedra (66,21 FIS punkts) un Daniels Fogelis (72,72 FIS punkti).

Savukārt 33.pozīcijā starp 34 finišējušajiem dalībniekiem ierindojās Elvis Opmanis, tiekot pie 99,45 FIS kategorijas punktiem.

Sestdien slaloma sacensībās uzvaru izcīnīja Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš svētdien otrajā braucienā nespēja sasniegt finišu.

Jau vēstīts, ka pirms tam Somijā tika aizvadītas Baltijas kausa sacensības. Otrdien supergigantā uzvaru izcīnīja Roberts Rode, bet superkombinācijā labākais bija Kristaps Zvejnieks. Tikmēr dāmām supergigantā uzvaru svinēja Agnese Āboltiņa, kurai izdevās gūt panākumu arī superkombinācijā.

Savukārt trešdien notikušajās milzu slaloma sacensībās uzvaru izcīnīja Zvejnieks, kamēr dāmām labākā bija Gasūna. Piektdien Baltijas kauss noslēdzās ar slalomu, kas vienlaicīgi bija arī FIS sacensības, Gasūnai uzvarot dāmu konkurencē, bet Kristapam Zvejniekam paliekot otrajam starp vīriem.

Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem Baltijas kausu kalnu slēpošanā Somijas ziemeļos rīkoja jau kopš 2009.gada, taču iepriekšējo sešu reižu mājvietā Suomutunturos šoreiz Baltijas kauss nenorisinājās, jo bija pārcelts uz citu Somijas ziemeļu ciematu Pihi, kas ir pazīstama FIS sacensību norises vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!