Foto: Publicitātes foto

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks svētdien ieguva dalītu 32.vietu Francijā notiekošā Pasaules kausa posma slaloma sacensībās.

Zvejnieks savā kroņa disciplīnā slalomā pirmo braucienu veica 53,85 sekundēs. Viņš tikai par 0,07 sekundēm atpalika no 30.vietas, kas kā pēdējā nodrošināja dalību otrajā braucienā.

Pirmajā braucienā par uzvarētāju kļuva francūzis Aleksis Pinturo, kurš Zvejnieku apsteidza par 2,60 sekundēm. Tikmēr otrais pēc pirmā brauciena ir krievs Aleksandrs Horošilovs, kurš līderim zaudē 0,24 sekundes, kamēr trešais ir norvēģis Henriks Kristofešens.

Pēc sacensībām Zvejnieks savos sociālajos tīklos pauda gandarījumu par paveikto.

"Nav daudz lietu, ko var paveikt 0,07 sekundēs, bet ar to pietiek, lai nekvalificētos otrajam braucienam Pasaules kausa posmā. Neskatoties uz to, esmu priecīgs par šodienas veikumu un 32.vietu un esmu atguvis pārliecību par saviem spēkiem," savā "Facebook" profilā ierakstīja latvietis.

Pēcāk par šo sacensību uzvarētāju tika kronēts Kristofešens, kurš divu braucienu summā par 0,75 sekundēm apsteidza austriešu kalnu slēpošanas zvaigzni Marselu Hiršeru.

Tikmēr pirmajā braucienā uzvarējušais Pinturo jau otrā brauciena sākumā pieļāva kļūdu un izbrauca no trases, tādējādi nesasniedzot finišu.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena svētdien stājās Horošilovs.

Šis Zvejniekam bija otrais starts Pasaules kausa sacensībās šosezon. Pirms mēneša slaloma sacensībās Somijā viņam pirmajā braucienā neizdevās sasniegt finišu. Tikmēr viņa brālis Miks Zvejnieks savā debijā Pasaules kausā toreiz bija 56.vietā.

Iepriekšējā sezonā K.Zvejnieks pirmo reizi karjerā kvalificējās Pasaules kausa sacensību otrajam braucienam, kad Itālijā notikušajās slaloma sacensībās viņš izcīnīja 26.vietu, kas ir neatkarīgās Latvijas visu laiku labākais sasniegums.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 440 punktiem joprojām ir Hiršers, bet 284 punktus iekrājis Pinturo. Trešais ar 224 punktiem tagad ir Kristofešens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!