29. novembrī Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) publicējusi jaunāko kalnu slēpošanas pasaules ranga listi, kura spēkā stāsies 1. decembrī. Latvijas labākais kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks slaloma disciplīnā pakāpies līdz 109. vietai pasaules rangā, oficiāli nopelnot iespēju startēt arī Pasaules kausa posmos.

Sezonu Miks Zvejnieks iesācis ir ļoti jaudīgi – pirmajos četros startos izcīnītas divas uzvaras, viena otrā vieta un reizi sacensības noslēgtas uzreiz aiz goda pjedestāla. Tāpat arī latvietim kārtīgi izdevies uzlabot savus FIS punktus. Par uzvaru Diavolecā, Šveicē, Zvejnieks nopelnīja 23,00 FIS punktus, kas ir minimālais punktu skaits, ko iespējams iegūt parastās FIS kategorijas sacensībās. Ar otro uzvaru Passturnā (iegūti 24,20 punkti), Austrijā, Zvejnieks nodrošināja sev pamatīgu kāpumu starptautiskajā rangā, jo ranga punktu aprēķinam tiek ņemts vidējais aritmētiskais no diviem labākajiem sasniegumiem.

Jaunajā FIS listē, kas spēkā būs turpmākās pāris nedēļas, Zvejnieks pacēlies ir līdz pat 109. vietai slaloma disciplīnā. Tas savukārt nu dos iespēju startēt arī Pasaules kausa posmos (startēt var vien sportisti, kuri ir ranga TOP 150), kas arī bija viens no Zvejnieka galvenajiem šīs sezonas mērķiem.

Pirmais starts Mikam Zvejniekam Pasaules kausā paredzēts 11. decembrī, kad Francijas kalnu kūrortā Valdizērē norisināsies PK vīriešu slaloma sezonas atklāšana, bet nākamais starts pasaules labāko vidū gaidāms 22. decembrī, nakts slalomā Madonnā di Kampiljo, Itālijā. Tāpat starp PK posmiem Zvejnieks plāno startēt arī Eiropas kausa sacensībās.

Miks Zvejnieks pēc kāpuma pasaules rangā uzsver: "Ir forši apzināties, ka nu varēšu koncentrēties nozīmīgākajām Pasaules kausa sacensībām un tik ļoti neiespringt uz FIS līmeņa sacensībām. Tā kā FIS sacensībās minimālais iegūstamo punktu skaits ir 23, tad tagad lielāks uzsvars jāliek būs uz PK un Eiropas kausu startiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!