Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Almati specializētā starprajonu krimināllietu tiesa Kazahstānas daiļslidotāja Denisa Tena slepkavām piespriedusi 18 gadus kolonijā, informē aģentūra "RIA Novosti".

Tiesa atzinusi Armanu Kudaibergenovu un Nurali Kijasovu par vainīgiem sportista slepkavībā. Par zādzību pēc iepriekšējas vienošanās un neziņošanu par noziegumu notiesāta arī Žanara Tolibajeva. Septītajā mēnesī gaidībās esošajai Tolibajevai piespriests četru gadu cietumsods.

Kā ziņojām, 2014. gada Soču olimpisko spēļu vicečempions tika nogalināts pagājušā gada vasarā, kad pie savas mašīnas negaidīti pārsteidza zagļus, kuri sportistu sadūra. Ārstiem viņa dzīvību glābt neizdevās; Tens mira no asins zuduma.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka automašīnas spoguļus izņēma Kudaibergenovs, kuru Tens pieķēra. Zaglis metās bēgt, bet daiļslidotājs viņu noķēra un starp abiem izcēlās kautiņš. Pieskrējušais klāt Kijasovs Tenu sadūra ar nazi, un šis ievainojums izrādījās nāvējošs, jo tika pārdurta gurna artērija. Tolibajeva atradās tuvumā, un prokuratūra uzskata, ka viņai bija jāziņo abiem zagļiem par mašīnu īpašnieku vai garāmgājēju parādīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!