Foto: Curling.lv
Latvijas dāmu kērlinga izlase otrdien zaudēja izredzes saglabāt vietu Eiropas čempionāta A divīzijā.

Latvijas izlase kārtējā mačā ar 3:10 piekāpās Vācijai, piedzīvojot septīto zaudējumu tikpat mačos. Jau pirms pēdējām divām pamatturnīra cīņām komanda zaudējusi cerības saglabāt vietu A divīzijā. No tās izlidos arī Ungārija.

Spēli sieviešu izlase iesāka bez pēdējā metiena tiesībām, ko vācietes izmantoja savā labā, izcīnot divus punktus, kuriem pievienoja vienu nozagtu otrajā endā. Trešajā endā Latvija tika piespiesta uz viena punkta ņemšanu (1:3). Savukārt vairākas kļūdas ceturtajā endā noveda pie četru punktu zaudējuma, Vācijai izvirzoties vadībā jau ar 7:1. Piektajā endā Latvijas izlases sniegums uzlabojās, kas ļāva samazināt rezultāta starpību līdz -4 (3:7).

Pēc lielā pārtraukuma vācietes gan nedomāja piekāpties un, izcīnot trīs punktus, lika Latvijai izlasei paspiest rokas. Līdz ar to jau šobrīd ir skaidrs, ka nākamajā Eiropas čempionātā Latvijas sieviešu izlase startēs B divīzijā, lai atkal cīnītos par iekļūšanu elitē.

Savukārt Dānijas un Šveices izlases ar sešām uzvarām septiņās spēlēs jau nodrošinājušas vietu pusfinālā. Pamatturnīrā atlikušas vēl divas spēļu kārtas, lai noskaidrotu pārējās divas pusfinālistes.

Kopvērtējums sieviešu konkurencē:
Dānija 7-6-1 Q
Šveice 7-6-1 Q
Itālija 7-4-3
Norvēģija 7-4-3
Turcija 7-4-3
Vācija 7-4-3
Zviedrija 7-4-3
Skotija 7-3-4
Latvija 7-0-7 izkrīt uz B divīziju
Ungārija 7-0-7 izkrīt uz B divīziju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!