Piektdien, 21. janvārī Somijas pilsētā Lohjā Latvijas sieviešu izlase noslēdza pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra apļa kārtas spēles. Zaudējums ar 4:10 Norvēģijai ierindo Latvijas izlasi kopvērtējuma trešajā vietā, kas ļaus rīt cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz pasaules čempionātu, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Pēdējos spēli abas komandas uzsāka, apmainoties divu punktu guvumos pirmajos divos endos. Trešajā norvēģietēm tikai viens punkts 3:2, bet līdz lielajam pārtraukumam Latvijas meitenēm nekādi neizdevās paņemt punktus ar savu pēdējo akmeni, kas pretiniecēm deva iespēju pa vienam nozagt un nonākt vadībā ar rezultātu 5:2.

Spēles otrajā daļā Latvijas izlasei izdevās ar pēdējā metiena tiesībām gūt tikai pa vienam punktam, ar ko pretinieces atbildēja ar diviem un trīs, palielinot rezultātu starpību pēc devītā enda līdz +6 (10:4). Ar šādu rezultātu šī cīņa arī noslēdzās, Latvijas izlasei piedzīvojot otro zaudējumu.

Līdz ar to pēc šīs pēdējās pamatturnīra spēļu kārtas Norvēģija ar uzvarām visās spēlēs ierindojās kopvērtējuma pirmajā vietā, Dānijas izlase otrajā, bet Latvija ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņem trešo vietu.

Sestdien, 22. janvārī plkst. 09.00 Norvēģijas un Dānija starpā tiks noskaidrota pirmā ceļazīme uz pasaules čempionātu, savukārt plkst. 14.00 Latvijas izlase sacentīsies pret pirmās spēles zaudētājām par otro ceļazīmi uz pasaules čempionātu, kas no 19. līdz 27. martam norisināsies Princdžordžā, Kanādā.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Latvijas sieviešu izlases spēļu grafiks un rezultāti:
12:4 – Honkonga
4:10 – Dānija
12:3 – Somija
12:2 – Brazīlija
U:Z – Čehija – spēle nenotika
4:10 – Norvēģija
/22.01./ 14:00 – Norvēģijas un Dānijas spēles zaudētājas

Kopvērtējums sieviešu konkurencē:
1. Norvēģija 6-6-0 Q
2. Dānija 6-5-1 Q
3. Latvija 6-4-2 Q
4. Somija 6-3-3
5. Honkonga 6-2-4
6. Brazīlija 6-1-5
DNS Čehija 6-0-6

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!