Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērtēs Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisija iesniegumu par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) amatpersonu rīcību Latvijas olimpiešu tērpu iepirkumā.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha pavēstīja, ka birojs ir saņēmis minēto iesniegumu un savas kompetences ietvaros izvērtēs tajā minēto informāciju.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V) iepriekš norādīja, ka publiski izskanējusī informācija dod pamatu visai ticamam pieņēmumam, ka olimpiskās komitejas iepirkuma tehniskā specifikācija tika izstrādāta, pamatojoties uz konkursā uzvarējušā Somijas uzņēmuma kataloga piedāvājumu, tādējādi nodrošinot minētajam ražotājam negodīgu uzvaru iepirkumu konkursā.

KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam adresētajā vēstulē lūgts izvērtēt LOK amatpersonu rīcību atbilstoši KNAB kompetencei un ziņot apakškomisijai par izvērtēšanas rezultātiem, savukārt vēstulē Iepirkumu uzraudzības biroja vadītājai Dacei Gaile deputāti lūdz vērtēt, vai šajā publisko iepirkumu procedūrā LOK amatpersonas ir ievērojušas attiecīgos normatīvos aktus.

Kā ziņots, LOK ierobežotu līdzekļu dēļ nevar atļauties veikt formastērpu individuālu pasūtījumu, izteicies LOK ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas vadītājs Soču olimpiskajās spēlēs Žoržs Tikmers.

Pagājušā ceturtdienā lielu ažiotāžu izraisījusi informācija par to, ka Latvijas delegācija Soču olimpiskajās spēlēs ģērbsies oranžās krāsās, kaut arī iepirkuma rīkotāji apgalvo, ka krāsa būšot drīzāk dzeltena. Publiskajā iepirkumā uzvarējusi Somijas kompānija "Halti OY", kas bijusi vienīgā pretendente.

"Haiti OY" par 154 031 latu piegādās 18 dažādu vienību apģērbu gabalus līdz pat 200 eksemplāriem. To vidū būs vairāku veidu ziemas jakas, adītās jakas, cimdi un siltā apakšveļa.

Tāpat ažiotāžu izraisījis fakts, ka publiskajā iepirkumā norādīti praktiski identiski apģērbu paraugi kā "Halti OY" jaunajā ziemas katalogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!