Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Daiļslidošanas federācija noliedz ārzemju medijos izskanējušo informāciju, ka 18 gadus vecā Krievijas daiļslidotāja Nikola Gosvijani turpmāk pārstāvēs Itāliju.

"Krievijas Daiļslidošanas federācijā neviens nav vērsies ar pārejas lūgumu, jo bez tā sportiste nedrīkst pārstāvēt citu valsti," aģentūrai TASS izteicies federācijas ģenerāldirektors Aleksandrs Kogans. "Līdz ar to mūsu rīcībā nav informācijas, ka Gosvijani pārstāvēs Itāliju."

Arī CSKA skolā, kurā iepriekš trenējās Gosvijani, neko nezina par sportistes gaitām. "Par viņas iespējamo pāreju uz Itāliju nekas nav zināms, jo viņa jau sen, kopš pagājušā gada, vairs netrenējas CSKA," saka izcilā krievu trenere TatjanaTarasova, kura strādā Armijas centrālajā sporta klubā (CSKA).

Mediji iepriekš ziņoja, ka Nikola Gosvijani mainīs sporta pavalstniecību un ar viņu strādās itāļu speciālisti Barbara Riboldi un Korādo Džordāni.

Traumas dēļ sportiste bija spiesta izlaist aizvadīto sezonu. Viņas līdzšinējais augstākais panākums Krievijas čempionātā ir sestā vieta 2012./2013. gada sezonā, arī Eiropas čempionātā viņa palika sestā. 2013./2014. gada sezonā Japānas "Grand Prix" sacensībās viņa izcīnīja piekto vietu.

2014. gada vasarā sportiste pārtrauca sadarbību ar treneri Alekseju Urmanovu un no dzimtās Sanktpēterburgas pārcēlās uz Maskavu, kur sāka strādāt CSKA klubā grupā, ko vada Tarasova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!