Foto: AP/Scanpix
2014. gada Soču olimpiskā čempione daiļslidošanā Adelīna Sotņikova ir viena no Krievijas dopinga skandālā iesaistītajām, vēsta "Insidethegames".

Pēc Ričarda Maklārena skandalozā ziņojuma otrās daļas par Krievijā realizēto plašo dopinga krāpšanos Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) uzsāka izmeklēšanu pret 28 sportistiem. SOK oficiāli nemin aizdomās turamo sportistu vārdus, tomēr jau pirms tam atklātībā parādījās informācija, ka starp šiem 28 sportistiem ir arī olimpiskie čempioni skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, bobslejists Aleksandrs Zubkovs un distanču slēpotājs Aleksandrs Ļegkovs.

Tagad itāļu izdevums "La Gazzetta dello Sport" ziņo, ka šajā sarakstā ir arī Sotņikova, kura 2014. gadā pārsteidzoši uzvarēja Soču olimpiskajās spēlēs. Tobrīd daiļslidotājai bija 17 gadi, bet viņas triumfs bija ar skandalozu pieskaņu, jo pasaulē plaši tika diskutēts par sportistes "godīgu uzvaru".

Pēc itāļu izdevuma rīcībā esošās informācijas, Sotņikova ziņojumā minēta ar identifikācijas kodu "A0848". Līdzīgi kā citos gadījumos, arī šī sportista dopinga analīzes nav bijušas pozitīvas, bet gan konstatēta dopinga analīžu trauciņu atvēršana un urīna paraugu nomaiņa. Visticamāk, ka pati sportiste to nav zinājusi un nav pierādīta sportistes vaina notikušajā. Tomēr, ja tiks pierādīti dopinga pārkāpumi saistībā ar Sotņikovu, tad viņai tiks atņemta Sočos izcīnītā olimpiskā zelta godalga.

Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) vēl nav uzsākusi izmeklēšanu pret Sotņikovu, jo tam neesot saņemti pietiekami daudz dokumentu. ISU norāda, ka cītīgi seko SOK izmeklēšanai un "spers attiecīgus soļus", ja parādīsies jauni un būtiski fakti par dopinga pārkāpumiem.

Ja Sotņikovai atņems Soču olimpisko zeltu, tad čempiones godā kronēs 2010. gada olimpisko čempioni korejieti Kimu Juņu. Sudrabs šajā gadījumā tiks itālietei Karolīnai Kostnerei, bet bronza – amerikānietei Greisijai Goldai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!